HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçe Belediyesi, park ve bahçelerde vatandaşlara en güzel şekilde hizmet verebilmek için dekoratif kamelya üretiminde Karadeniz bölgesi rekoru kırdı.

Tosya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Üreten belediyecilik anlayışı ile devam eden çalışmalarında öz kaynak değerlendirme çalışmalarına bir yenisi ekledi. Piyasada yapılan ve satışa sunulan kamelyaların maliyetlerini hesaplayarak yeni bir yapılanmaya giden müdürlük, öz kaynakları ve marangoz ustalarının becerisi ile az maliyetli ve kendi kaynaklarıyla üretilen kamelyalar ile kentteki parkları daha güzel hale getirmek için çalışmalarına tüm hızı ile devam ediyor. Marangoz ustalarının maharetli ellerinden çıkan kamelya ve oturma grupları ile ekonomik olarak tasarrufa gidilerek israfın önüne geçilmiş oluyor.

100 KAMELYA ÜRETİLDİ

Marangoz atölyesini aktif olarak kullanan Tosya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 2022 yılı içinde ve 2023 yılında devam eden çalışmalar sonucunda 100 kamelyanın üretimini tamamlayarak ilçe bazında Karadeniz Bölgesi rekoru kırdı. İlçe merkezinde yer alan 21 adet park başta olmak üzere ihtiyacı olan muhtarlık binalarının bahçelerine yerleştirmeye başladı. İlçe merkezinde projelendirmesi yapılan 5 çocuk parkı olmak üzere ilçedeki tüm çocuk parklarının bahçelerine yerleştirilen kamelyaların ardından şehrin görsel zenginliğini artırmak amacıyla park ve bahçeler için de dekoratif kamelyalar üretilip yerleştirilmeye devam ediyor. Tosya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Onur Eseroğlu ve Marangoz atölyesi Ustası Ahmet Atan ve Tuncay Mahsul, Mustafa Marangoz üretim aşamasında emekleri ve alın terlerinin karşılığı olan rekor üretim başarısını göstermenin gururunu yaşıyor.

“AZ MALİYET YÜKSEK VERİMLE ÇALIŞIYORUZ”

Belediyenin kendi imkânlarıyla park ve bahçelerde kullanılmak üzere dekoratif kamelyalar ürettiğini kaydeden Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “Vatandaşlarımızın tatil günlerinde ve mesai saatleri sonrasında zamanlarını geçirebileceği hem yağmurdan hem de güneşten korunabileceği kamelyaları öz kaynaklarımızla üretmeye başladık. Şimdi ki hedefimiz İhalesi yapılan 35 bin m2 alan üzerine kurulacak olan ‘’ Üç olukları Devlet Bahçesi’’ nin tamamlanarak hizmete açmak olacak. Belediyemiz Destek hizmetleri 6 personeli ile fedakârca çalışarak üretime devam ediyor. Öte yandan deforme olanları da kontrol ederek tamiratını yapıyoruz. Tosya’mızın daha güzel ve en iyi hizmeti alması için az maliyetle yüksek verimlilikle çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI AÇILIYOR TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI AÇILIYOR

Editör: TE Bilisim