Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü sayesinde, 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak. Proje kapsamında 154 ilçe içinde Tosya'da  yer aldı.

Tosya Ticaret Odası 154 okul projesi öncesinde Tosya'nın tüm dinamikler bir araya gelerek kendi envanterimizi çıkarıp nasıl bir okul binası isteniyorsa bunu rapor halinde TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığına sunması gerekmektedir. Böylece Tosya’da projeye dahil edilmiş olacak dedi.
 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmasında, TOBB olarak Türkiye’nin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını belirterek, “Bu vizyonla hareket ettik ve en önemli yatırım alanı olarak, ülkemize yeni okullar kazandırmaya ihtiyaç duyulduğunu gördük. TOBB Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla, 81 İlde 81 okul yaparak, milletimize ve şehirlerimize armağan ettik” diye konuştu.

“154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sektör ve Türkiye açısından yeni ve çok önemli bir girişim başlattıklarını ve bunun gururunu ve sevincini yaşadıklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“81 İl’de 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz. Odalarımızın ve Borsalarımızın faaliyet gösterdiği 154 ilçemize daha, yeni okullar kazandırıyoruz. İlçelerimize, hayırlı ve uğurlu olsun.

“Tosya'da projeye dahil edilecek”

TOBB yetkilerinden edinilen bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri hangi ilçelere okul yapılacağı listesini bize bildirecek ve Temmuz 2002 sonuna kadar Okulların ihale işlemleri yapılmış olacak.Bizlede sıralamaya göre ilçelere yapılacak okulların ihale bedellerinin ödemesini yapacağız açıklamasını yaptılar.

TOBB BAŞKANI 5 YIL ÖNCE TOSYA'YA VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ

Yapılan açıklamalar sonrası Tosya'da şimdi okulun hangi mahalleye yapılacağı sorusu akıllara getirdi.Yapılacak okul ilçede daha önceden yıkılan 2 okul yerinemi yapılacak yoksa deprem raporlarında güçlendirme veya yıkılma kararı verilen eski Tosya Lisesi'nin yerinemi yapılacak.

Editör: TE Bilisim