HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Cumhuriyet mahallesinde mahalle sakinleri yaşadıkları Çöp Konteyner fazlalığı ve kirli paslı görüntüsünün vermiş olduğu çevre kirliliğinden  rahatsızlığını gündeme getirdiler.

Mahalle sakinleri Tosya ilçe merkezinin tarihi açıdan en eski günümüz coğrafi konumu itibarı ile vitrini konumunda olan Cumhuriyet mahallesindeki çöp konteynerlerinin konumu ve durumu adete isyan noktasına getirdi.

Çaybaşılı Hoca Cumhurbaşkanı imzası Sonrası Çaybaşılı Hoca Cumhurbaşkanı imzası Sonrası

Öğrenci servislerinin indir bindir yaptığı noktada, Kuba camisinin tam karşısında ve de sebze pazarının yol güzergahında bulunan çok sayıda çöp konteyneri ve atık toplama kafesleri mahalleyi adeta ilçenin çöp toplanma merkezi durumuna getirdi.

Mahalle sakinlerinin çöp atma alanından ziyade hemen yanında yer alan alışveriş merkezinin çöp ve kemik artıklarının toplandığı yer oldu.

Yaklaşık 4 adet paslanmış bir şekilde ve uzun zamandır dezenfektesi yapılmayan çöp konteynerleri sağlık açısından tehlike saçıyor.

Bir önceki seçimlerde 1.748 seçmeni bulunan Cumhuriyet Mahallesi sakinleri özellikle mevcut muhtara ve muhtar adaylarına durumun vahametini ve önemini anlamalarını istiyor.

Tosya Belediyesinin yoğun çalışma temposu içinde olduğu bu günlerde ilçedeki çöp konteynerlerindeki  çağ dışı görüntülere ve vatandaşların, çocukların sağlığı açısından tehlike arz eden bu soruna en kısa zamanda çözüm bulması isteniliyor.

Editör: TE Bilisim