HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Canlı Hayvan Pazarının Kurban Bayramı öncesi açılıp açılmayacağı belirsizliğini koruyor.

Tosya İlçe Tarım Müdürlüğü Komisyonu kararı gereğince Özboyu köyü merkezli Şap hastalığı tespit edilmesi sonucu İlçe Canlı Hayvan Pazarı süresiz kapatılmıştı. İlçe Tarım Müdürlüğü kapatma kararı sonrasında 7 veteriner personel ile ilçede kayıt altında bulunan 15 bin Büyükbaş hayvanın 14 bini ne şap aşısı yapıldı.

Ayrıca Özboyu köyü ve çevre köylerde Karantina ve tecrit alanı ilan edilerek bu köylerde Canlı hayvanların alım-satımı, otlatılması ve hayvanların barındığı yerlere dışarıdan yapancı hayvan sokulması yasaklandı.

Özboyu köyü merkezli Şap hastalığının ilçenin diğer köylerinde yayılması sonucu yetkililer Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık alımlarında vatandaşların çok dikkatli olmasını istedi.

İddialara göre ilçede canlı hayvanlarda görülen şap hastalığının sık görülmesi ve tedbirlerin artırılması sonucu Tosya Canlı Hayvan Pazarının Kurban Bayramı öncesi açılmayacağı ve ilçeye canlı hayvan girişinin yapılmayacağı öğrenildi.

TOSYA KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI TOSYA KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI

Yetkililerin kısa zamanda resmi bir açıklama yaparak Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kafasındaki soru işaretine ve kurbanlıklarla ilgili nasıl bir çözüm bulunacağını açıklaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim