Esenler Belediyesi’nde kentsel dönüşüm ile ilgili bir dizi araştırma ve inceleme gezisi yapan, planları inceleyen ve uygulamayı yerinde gören Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin başkanlığındaki teknik heyet Esenler Belediye Başkanı M Tevfik Göksu ile uzun süren görüşmelerde bulundu

Bu görüşmelere hemşerimiz Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da eşlik etti. Daha sonra belediye başkan Yardımcısı, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri İstanbul İl Başkanı Bülent Babaoğlu ile de kentsel dönüşümün yol haritası noktasında iki saati aşkın görüşmelerde bulunan heyet uygulamanın zorlukları, izlenecek yol haritası, yeni yasal düzenlemeler ve yönetmelikler hakkında ayrıca bilgi sahibi oldu.

İstanbul Esenler Turgut Reis Mahalle Muhtarı Mustafa Güven, Tosya Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Tekin ve diğer köy dernekleri başkanlarını da ziyaret eden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kaymakam Madenoğlu ve Belediye Başkanı Göksu’ya hediyelerini taktim etti.

İnceleme gezisi sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Şahin; “İlçemiz Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın tam merkezindedir ve bilindiği üzere kentsel dönüşüm çalışmaları da deprem tehlikesi yüksek olan bölgelerle çarpık yapılaşmanın üst seviyede olduğu alanlarda uygulamaya konuluyor. Vatandaşlarımızın sağlıksız yapılar içerisinde yaşamasına müsaade edemeyiz. Tosya’nın kanayan bir yarası olan çarpık yapılaşma konusunda da kentsel dönüşüm ile birlikte büyük bir yol kat etmiş olacağız, deyim yerindeyse çağ atlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim