Olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığı ile yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturmak amacıyla  Türk Kızılay’ı Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Kapsamında ilçemizde ‘Afet Zararlarını Azaltma’ semineri  verdi.

Ülkemizde son yıllarda sık sık yaşanan deprem, sel, heyelan ve yangın gibi afetlerde ilk olarak akla Kızılay geldiğinden Türk Kızılay’ı durumdan vazife çıkararak İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile protokol imzalayarak Türkiye Genelinde “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” hazırladı.

Türk Kızılay’ı Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından verilen seminere ilçemizden 40 öğretmen katıldı.  Seminer Kızılay Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Muhsin Emeksizoğlu’nun da katılımıyla eğitimci Ümit Öztürk tarafından Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde verildi.

Proje kapsamında; Türk Kızılay’ı Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından ilk olarak öğretmenlere verilen ‘Afet Zararlarını Azaltma’ semineri önümüzdeki günlerde ise muhtarlara ve din görevlilerine verilecek.

Editör: TE Bilisim