Hakkari’deki hain saldırı nedeniyle Kastamonulular  bir kez daha Nasrullah Meydanında toplanarak terörü protesto ettiler.

Kamu-Sen ve Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit ve Dul Yetimleri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Teröre tepki mitingi öncesi Nasrullah Camiinde Şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaz sonrası Nasrullah Meydanında toplanan Kastamonululara ilk olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Temsilcisi Berat Satıoğlu konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında İdamı istediklerini belirten Satıoğlu şunları söyledi:

“19 Ekim 2011 tarihinde eli kanlı bebek katillerinin yapmış olduğu saldırı sonucu 24 askerimiz şehit olmuş, 18 askerimiz ise yaralanmıştır.

Türk milletini derinden yaralayan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehit ailelerine baş sağlığı yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Eli kanlı terör örgütü son zamanlarda yapmış olduğu saldırılarla Türk milletiyle birlikte şehit aileleri ve gazilerimizin sabrını çatlatmıştır. Artık zaman baş sağlığı ve sabır dilemekten ziyade eli kanlı bebek katillerine en sert şekilde cevap vermektir.

Bu beyanda;

Terörle mücadele kanununda değişiklik yapılarak terör suçlarına idam cezası getirilmelidir. Bebek katili Öcalan olmak üzere örgüt elebaşları derhal dam edilmelidir.Terör örgütünün finansman sağlayan örgüt sempatizanı ailelerin mal varlığına el konulmalıdır.Terör örgütünün siyasi uzantıları olan sivil toplum örgütlerine karşı gelen yaptırımlar ivedilikle yapılmalıdır.Terör örgütlerinin siyasi söylemlerini söyleyen siyasi uzantılarına gereken cezai yaptırımlar yapılmalıdır. Devletin tüm organları ve siyasi partiler şehit cenazelerinde boy gösterip baş sağlığı dilemek yerine birbirlerini suçlayıp kavgayı bırakarak taleplerimizi gerçekleştirmek için ciddiyetle gerekeni yapmalıdır”

Sık sık pkk için İntikam sloganlarının atıldığı  mitingde alanda toplananlara Kamu Sen Kastamonu İl Temsilcisi Ercan Karabacakoğlu’da seslendi.

Konuşmasında mevcut iktidarı Teröre karşı zayıf olmakla suçlayan Karabacakoğlu şunları söyledi: “1984 yılından beridir bu millet evlatlarını şehit veriyor. Evlatlarımız Bayrağımızın inmemesi,Ezanın dinmemesi,toprağımızın bölünmemesi için şehit düşmüşlerdir. Biz bundan sonra iri ve diri olacağız. Bizi kimse bölemeyecektir. Biliyorsunuz 19 Ekim 2009 tarihinde 34 it bu ülkeye giriş yapmıştır.O olayın 2 yılı sonrası aynı gün 25 vatan evladımızı şehit verdik. Bizler askere gitmek için başvuracağız. Genel Merkezimizde başvuru yapanlar var. 12 Haziran’da Ak Parti iktidarı büyük destek aldı. Ak Parti üzerine düşen görevi yapmalıdır. Yapmazsa vallahi billahi bu dünyada olmazsa öbür dünyada iki elim yakalarında olacaktır”

Konuşmalar sonrası Nasrullah Meydanında toplanan kalabalık slogan atarak Kışla Parkına kadar yürüdü. Kışla Parkındaki Atatürk anıtı önünde Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar saha sonra dağıldılar.
Kaynak:Nasrullah Gazetesi

Editör: TE Bilisim