SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- Kastamonu Gazeteciler Derneği başkan ve yönetimi ile Tosya Basın mensupları Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’i makamında ziyaret etti. Başkan Volkan Kavaklıgil’e belediyecilik çalışmaları hakkında başarılar dileyen Kastamonu Gazeteciler Derneği heyeti belediyenin tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında başkandan detaylı bilgi aldı.

Kastamonu Gazeteciler Derneği başkanı İzzet Sarı ve yönetimi ilk olarak Başkan Volkan Kavaklıgil’i makamında ziyaret etti. Ziyarette dernek başkanı İzzet Sarı Kastamonu gazetecileri ve Tosya Basın mensupları adına başkana günün anısı olarak çeşitli hediyeler verdi. Başkan Volkan Kavaklıgil Kastamonu Gazeteciler Derneği yönetimine yaptıkları nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederek ‘’ Kastamonu ve Tosya basınına yeni güç ve güven getiren bu yeni oluşumdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Basın bizim için çok önemli ve kamu hizmeti veren adeta bizlerin mesai arkadaşları. Bu anlamda Tosya Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Sizlerin yeni kurmuş olduğunuz derneğinizde başarılı çalışmalar diliyorum’’ dedi.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil makamda yapılan ziyaret sonrasında gazetecilere belediyenin yapmış olduğu tamamlanan ve devam eden projeleri yerinde göstermek için birlikte bu yerleri görmeye davet etti.

ŞEHİRLER ARASI OTOGAR

 Başkan Kavaklıgil ilk önce ilçenin Yavuz Selim Mahallesinde devam eden Şehirler arası otobüs terminali ve Galericiler Sitesi Otobüs Terminali hakkında bilgi verdi’’ Sekiz yazıhane on perondan oluşmaktadır. İçerisinde lavaboları mescitleri ve bir adet de restorandı bulunmaktadır. Şehrin ihtiyacını uzunca bir süre karşılayacak olan bu otogar ile şehrin ulaşımını kolaylaştırırsak ilçe ekonomisine katkı sunmayı hedeflemekteyiz.

GALERİCİLER SİTESİ

 Galericiler Sitesi 12 dükkân üzerine kurulmuştur. Dükkanların oturumları 100 metre² olup Asma tavanlarıyla birlikte toplamda 150 metre karedir ve galericilik mesleğini yapacak olan vatandaşlarımız için standartlarına uygun bir şekilde yapılmıştır. İki tesisimizin toplam oturum alanı 12 dönümdür. İlçe ekonomisine katkı sunarak otogar yanında yer alması araç alım satımı için şehir dışından gelen vatandaşlarımız için cazip olacaktır. İki projenin Toplam Maliyeti 20 Milyon TL’’dir dedi.

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

Tosya Belediye Başkanlığı insani tüketim amaç su arıtma sistemi 1.Otomatik elek filtrasyon 2.Turbidex bulanıklık giderici filtrasyon sistemi 3. Karbon filtre sistemi 4.Yumuşatma ünitesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşmaktadır.  500 metre kare kapalı alanı olmak üzere 3700 metre kare alana yerleşmektedir eklentileri ile beraber yaklaşık olarak 55.000 nufuslu şehrin 24 su ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanmıştır. Özellikle yıllardır Kireç oranı yüksek bir su ile yaşamını sürdüren ilçe halkımız ; proje hayata geçtikten sonra kireçten tamamen kurtulacaktır.

Arıtma tesisimiz hizmete girdiğinde yıllık mevsim şartlarına göre 4 milyon TLye Yakın elektrik enerjisi tasarrufumuz olacaktır. Projenin toplam maliyeti 15 Milyon TL

HAYVAN PAZARI MODERN MEZBAHANE ve SOSYAL TESİS

Hayvan pazarı modern mezbaha ve sosyal tesisin yapıldığı alanın toplamı 15.000 metre karedir. 450 metre karesi padoklar hariç modern mezba kurulum kapalı alanıdır. Padokları ile beraber 750 metre kare kapalı alana sahip olacaktır

İlçe ve bölge hayvancılığının gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır ayrıca bölge ve ilçe üreticilerinin devlet teşviklerinden yararlanması için yapılan tesisler çok önemlidir.

Hizmet sağladığı nüfusunda daha sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması sağlanacaktı

Modern hayvan pazarı 1500 büyük baş 550 küçük baş kapasite de olacaktır. Hizmete girdiğinde alt yapısı ve sosyal tesisi ile üretici taleplerini gerçek manada karışlayan bir tesis olarak ilçemize ve bölgemize hizmet verecektir. İlçe ekonomisine dolaylı katkıları ve üreticilerimize doğrudan katkıları düşünüldüğünde modern hayvan pazarı ve mezbahanın ne kadar önemli bir yatırım olduğu görülmektedir. Projenin toplam maliyeti  18 Milyon TL dir ‘’ dedi.

YARI OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU

İlçemiz için çok önemli eksikliklerden biri olan bu yatırım sayesinde hem yazın hemde kışın vatandaşlarımız ve özellikle gençlerimiz yüzme sporunu yapabilecektir. Ayrıca teknik özellikleri bakımından ulusal müsabakalara da ev sahipliği yapabileceğimizden ayrıca ilçe tanıtımı ve ekonomisi nede katkı sunacaktır. Projenin toplam maliyeti 20 Milyon TL’’dir.

YENİ KAPALI GİYİM PAZARI

İlçemizin gelişimine yönelik olarak şehrin orta kısmında kalan giyim pazarını yeni haliyle günün teknolojisine ve şehir estetiğine uygun bir şekilde kapalı hale getirmiş bulunmaktayız. Toplamda 2.500m2   kapalı alan olacak yeni kapalı giyim pazarı ayrıca şehir ekonomisine katkıda sağlayacaktır. Projenin toplam maliyeti 5 Milyon TL

ÜÇ OLUKLARI MESİRE ALANI BÜYÜTME

İlçemizin en önemli mesire alanlarından biri olan üç olukları mesire alanı içeresinde 100 adet kamelya, 100 adet mangal ocağı, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çocuklar için yeni oyun grupları ile büyütülecek tam donanımlı bir spor, sosyal tesis alanı ve mesire alanı haleni gelecektir. Projenin toplam yaklaşık maliyeti 10 Milyon TL

KAPALI SPOR SALONU

U15 Kız Güreş Takımımız Sivas'a Yola Çıktı! U15 Kız Güreş Takımımız Sivas'a Yola Çıktı!

1500 kişilik seyirci kapasitesi ve içerisinde 8 adet farklı salon sporunun yapılabileceği salon ile bölgenin önemli spor merkezlerden biri olacaktır. Toplamda 20 dönüm üzerine kurulacak olan bu tesisin arsa alımları belediyemiz tarafından yapılmış olup şubat ayı içerisinde yapım ihalesine çıkmak için hazırlanmaktayız. Projenin toplam yaklaşık maliyeti 60 Milyon TL dir’’dedi.

Başkan Volkan Kavaklıgil 2022-2023 yılı içinde devam eden ve tamamlanması planlanan projelerin toplam değerinin 200 Milyon TL yi bulacağını ve ilçeye bu hizmetleri kazandırırken borçlanmaya gidilmeden öz kaynaklarımız ile bu işi yaptığını söyledi.

Kastamonu Gazeteciler Derneğinin Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e yaptığı ve gün boyunca devam eden ziyaret akşam saatlerinde Belediye Hizmet binası önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim