Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kuruluş işlemleri resmiyet kazanan Özel Güvenlik Görevlileri Derneği’ninkurucu başkanı Burhan Kendirci, “Derneğimiz sosyal alanda faaliyet gösterecek olup güzel projelerle mesleğimizi ön planda tutacağız. İş imkanları olduğunda işsiz olan meslektaşlarımızı gelen işlere yönlendirerek bütçelerine katkı sağlamak, yapacağımız çalışmalardan sadece bir tanesidir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde kuruluş işlemleri tamamlanan Özel Güvenlik Görevlileri Derneği’nin geçici yönetim kurulu, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’ni (KGC) ziyaret etti.

Özel Güvenlik Görevlileri Derneği geçici yönetim kurulu başkanı Burhan Kendirci, dernekleşmeleriyle ilgili şunları söyledi:

“Özel Güvenlik Görevlileri Derneği olarak kuruluş aşamalarımız tamamlanmış, tüzüğümüz hazırlanıp akabinde Kastamonu Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğü’nden resmi izinlerimiz alınmıştır. Amacımız Dernek Politikamız; Özel Güvenlik Görevlisi meslektaşlarımızın sosyal projeler ile rahat bir çalışma ortamı sağlamak, tek bilek tek ses olarak kamu ve özel sektörde söz sahibi olmaktır. Meslektaşlarımız ister kamuda ister özel sektörde görev yapsın, 5188 sayılı yasaya müteakiben derneğimize üye olup faaliyette bulunmalarında hiçbir sakınca yoktur. Önce insan, önce meslektaşlarımız sloganını kendimize şiar edindik. Dernek giriş ücreti yoktur. Aidat zorunlu olduğu için temsili aylık 1TL’dir. Şunu da üyelerimize belirtmek isteriz ki; derneğimizde sendikal çalışmalara asla müsaade edilmeyecek, bu gibi girişimde bulunan üyeler derhal yönetim kuruluna sevk edilerek üyelikleri sonlandırılacaktır. Derneğimiz sosyal alanda faaliyet gösterecek olup güzel projelerle mesleğimizi ön planda tutacağız. İş imkanları olduğunda işsiz olan meslektaşlarımızı gelen işlere yönlendirerek bütçelerine katkı sağlamak, yapacağımız çalışmalardan sadece bir tanesidir.”

Kendirci sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel Güvenlik Görevlileri ailesi olarak derneğimizin kuruluşunda bizlere yardımcı olan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürümüz Yavuz Selim Şimşek ile büro memurlarına, her zaman yanımızda olduğunu bildiğimiz Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Erkan Yılmaz’a ve tüm basın emekçilerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kastamonu’da 7/24 görevlerini can siperane ifa eden meslektaşlarımızı derneğimizde buluşmaya, tek ses, tek vücut olmaya davet ediyorum. Meslektaşlarımıza kolaylıklar diliyor,saygılar sunuyorum.”

Özel Güvenlik Görevlileri Derneğigeçici yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Burhan Kendirci (Başkan), Mahmut Çelen (Başkan Yardımcısı), Hakan Afacan (Genel Sekreter), Buğse Betül Kendirci (Sayman), Akif Güler (Üye), Talat Sakaoğlu (Üye), Mehmet Ali Topçu (Üye)

Editör: TE Bilisim