Sedat Ağacıkoğlu
Kastamonu (İHA) – Kurban Bayramı dolayısıyla memleketlerine gelen vatandaşların dönüş yolculuğu başladı. Karadeniz Bölgesinin geçiş güzergahı olan Kastamonu’nun Tosya ilçesi D-100 karayolunda Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, incelemelerde bulundu.
İstanbul’u Karadeniz Bölgesine bağlayan ve 21 ilin geçiş noktası olan Kastamonu’nun Tosya ilçesi D-100 karayolu üzerinde trafik yoğunluğu devam ediyor. Uzun kuyrukların oluştuğu Tosya D-100 karayolunda İstanbul başta olmak üzere diğer büyük kentlerden Karadeniz Bölgesindeki illere gelen vatandaşlar, Kurban Bayramı tatilinin son gününde dönüş için yollara düştü. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, gibi illerin bağlantısının sağlandığı Kastamonu’nun Tosya ilçesine D-100 karayolunda araç yoğunluğu yaşanıyor.
Yoğunluk sebebiyle Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, beraberinde Kastamonu Valisi Avni Çakır, Tosya Kaymakamı A. Ferhat Özen ve Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran ile birlikte hem polis hem de jandarma kontrol noktasında incelemelerde bulundu.
Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ve memleketlerine gelen vatandaşların dönüş yolculuğunun başladığı Tosya D-100 karayolunda oluşan trafik yoğunluğu sebebiyle Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, trafik denetimine katılarak sürücüleri durdurdu. Sürücülere trafik kurallarına uymaları noktasında uyarılarda bulunan Çetin, araçlarda bulunan vatandaşların geçmiş Kurban Bayramını kutlarken çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

Editör: TE Bilisim