TOSYA'LI KIZLARDAN AZMİN ZAFERİ TOSYA'LI KIZLARDAN AZMİN ZAFERİ

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesine 30 km mesafede bulunan Şarakman köyünde bulunan 1791 yılında yapılan ‘’ Geyikli Cami ‘’ yapımı ve içinde bulunan özellikleri ile ziyaretçileri hayrete düşürüyor.

Şarakman köyünde bulunan ‘’Geyikli Cami’’nin büyük özelliği, yapımında hiç çivinin kullanılmamış olması. Adının Geyikli Camii olması ile alakalı da bir rivayet bulunmaktadır. O tarihte köylüler şu an ki caminin yakınındaki yere cami yapmak isterler var malzemeleri toplarlar. Ertesi gün geldiklerinde ise tahtaların, caminin bulunduğu yere taşınmış olduğunu ve bunun geyikler tarafından götürüldüğünü söylerler. Cami oraya yapılır, yöre halkı tarafından da Geyikli Camii olarak bilinir.

Geçtiğimiz günlerde Yağcılar köyünde yaşanan Yangın felaketi için bölgeye giden gazeteciler haber dönüşünde Geyikli Cami’yi ziyaret ettiler. Caminin içinde kısa süreli incelemelerde bulunan AA Tosya muhabiri o gün ki imkanlarla ahşap üzerinde yapılan el işçiliğine hayran kaldı.

Tosya kültürel tarihi açısından eşsiz bir hazine konumunda bulanan tarihi cami bu yaklaşık 5 köyün cemaatine hizmet etmektedir.

Editör: TE Bilisim