HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde geçtiğimiz hafta çıkan ve 53 binanın etkilendiği yangın alanında enkaz kaldırma çalışmaları hızla devam ediyor.

Çaybaşılı Hoca Cumhurbaşkanı imzası Sonrası Çaybaşılı Hoca Cumhurbaşkanı imzası Sonrası

Geçtiğimiz hafta Yağcılar köyünde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve evlerin birbirine yakın olması nedeniyle büyüyen yangına çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü arozözleri ile Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterle müdahale edilerek söndürülmüştü.

230 hane olan Yağcılar köyünde çıkan yangın sonrasında 44’ü tamamen yıkık durumda 7'si ağır hasarlı, 2'si de az hasarlı 53 bina yangından etkilenmişti.

Yangın sonrasında Kastamonu İl Özel idare 2 iş makinesi ve 4 kamyon ile yangın alanında hasar kaldırma çalışmalarına başladı.

Yağcılar köyü muhtarı Osman Namlı ve dernek başkanı Nejdet Aykırıoğlu gazetecilere yaptıkları açıklamada’’ Devletimiz yetkilileri ve kurumları yangının başladığı ilk dakikalardan bu güne kadar hep yanımızda oldular.Yangını söndürme çalışmalarında özellikle Tosya Orman İşlet ve Belediye itfaiye ekipleri fedakarca çalıştılar. Yardım konusunda Kızılay ekiplerimiz ve derneklerimiz her türlü desteği verdi’’ dediler.

Yangın alanında enkaz kaldırma çalışmalarının sonlandırılması ile birlikle yeni evlerin yapılacağı alanlarda zemin etüt çalışmalarının yapılacağı açıklandı.

Editör: TE Bilisim