Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Cumhuriyet'in Kuruluşunun 99'uncu Yıldönümü Etkinliklerinde Tosya Cumhuriyet meydanında düzenlenen kutlama tören alanına giren "minik dost" gülümsemelere neden oldu.
Kastamonu'nun Tosya ilçesindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı tören alanında birden ortaya çıkan "mink dost" sevimli hareketleriyle ilgi odağı oldu. Sevimli hayvanı bir ara  Anaokulu öğrencilerinin gösteri yaptığı anda çocukların yanına kadar yaklaştı.Minik öğrenciler ilk başta tedirgin olsada öğretmenleri çocukların yardımına gelerek başıboş sokak hayvanını uzaklaştırmak istedi.

İlçede özellikle son yıllarda artan hayvan sevgisi ve belediyenin bu alanda yaptığı çalışmalar sayesinde başıboş hayvanlar adeta sosyal yaşamın bir parçası haline geldi. Meydan, cadde ve sokaklarla park ve bahçelerde özgürce gezinen minik dostlar, artık her yerdeler.İnsanlara alışan ve sosyal yaşamla bütünleşen minik dostlar, gördükleri merhametin etkisiyle rahat bir yaşam sürüyor.

İlçedeki Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde de tören alanına girip rahat tavırlarla gezinen ve sempatik hareketleriyle ilgi odağı olan minik dost, daha sonra hiç bir görevlinin müdahale etmemesinden cesaret alarak yanına gelen diğer sokak hayvanları ile ilçe porotokünün gözü önünde kendi halinde oynadılar. Protokol üyeleri ve törene katılanlar, minik dostun tavırlarını ilgiyle izlediler.

U15 Kız Güreş Takımımız Sivas'a Yola Çıktı! U15 Kız Güreş Takımımız Sivas'a Yola Çıktı!

Editör: TE Bilisim