Sedef kakma, gümüş takı tasarım, tekvando, bilgisayar kurslarımız devan etmektedir. 

Gümüş takı tasarım kursunu ziyaret eden Kaymakam Mehmet Türköz, Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Şube Müdürleri Cemalettin İpek, Mesut Şeker Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necip Kapancı Müdür yardımcıları İbrahim Sabancı ve Halit Ekin programa katıldı.


Kaymakam Türköz kurs öğreticilerinden bilgiler aldı. Sedef kakma kurs öğreticisi Ali Salih Bektaş ”:Halk eğitim merkezine bağlı kursumuz endüstri meslek lisesinde devam etmektedir. Hafta içi her gün saat 10.00 ile 21.00 arası kurs veriyoruz. Tosya’da ilk defa açıldı kursumuz. 3 Aralıkta açıldı.21 Aralıkta bitecek.23 kayıtlı kursiyerimiz var.14 bayan 9 bay kursiyerimiz var.


Hediyelik eşyaların üzeri süsleniyor. Gümüş, sim, sedefle tellerle yapılıyor ürünlerimiz. Kursiyerlerimiz kursumuzu başarıyla öğrenirlerse kendileri yapıp aile bütçelerine katkıda bulunabilirler. Sedef işi ince olduğu için genelde bayanlar öncelik gösteriyor. Kursumuz hem sabır hem de yetenek istiyor. Kursun sonunda katılan kursiyerlere sertifika verilecek. Gümüş takı tasarım kursunu ziyaret eden Kaymakam Türköz “:okullarda eğitimi destekleme meslek edinme kurslarımız meslek edinme gelir getirme kurslarımız devam etmektedir. Gümüş kursumuz hem meslek edinme hem de gelir getirme kurslarımızın başında geliyor. Kaliteli işçilik var arkadaşlarımız güzel işler çıkarıyorlar. Elleri maharetli, burada yeterli tanıtımı yapamıyoruz. Tek eksiğimiz yaptığımız güzel işleri satış konusu.



İnşallah 2013’te biraz daha hızlı adım atarak birkaç projeyle satış konusunu daha cazip hale getirerek gümüşçülük kursunu daha da yaygınlaştırmak. Kursiyerlerimizin sayısını artırmak istiyoruz. Bizim üzerimize ne düşüyorsa gergini yapacağız. Sedef kakma kursumuz gümüşçülük kursunun ardından süsleme sanatı olarak rağbet göreceğine inanıyorum”.dedi.

Editör: TE Bilisim