TOSYA KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI TOSYA KÖY VE MAHALLE MUHTARLARI BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil Belediye sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Devlet Su İleri 23.Bölge Müdürlüğüne yapmış olduğu ziyaret değerlendirdi.

Başkan yaptığı açıklamada ''Tosya’mızın her anlamda gelişmesini sağlamak adına tüm kamu kurumları ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekte ve projelerimizi bu doğrultuda planlamaktayız. Alt ve üst yapının düzenlenmesine, hizmet kurumlarının inşasından kamu yatırımlarına kadar oldukça geniş bir alanda çalışmalarımızı yürütürken ilçemizdeki bütün su kaynaklarının plânlanması, yönetimi, geliştirilmesi, işletilmesi ve ıslah noktalarının belirlenerek gerekli çalışmaların yapılması adına Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü ile aralıksız iletişim halindeyiz. Bu doğrultuda ilçemizde öncelikle olarak Kuru Çayın kalan kısmının ıslahının tamamlanması için DSİ 23. Bölge Müdürü Sayın Yasin Devrim ile yapılan görüşmelerde ayrıca Özboyu Yer Altı Sulama barajının son durumu da masaya yatırıldı. Tosya organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi için DSİ 23. Bölge Müdürlüğü’nden alınacak olumlu görüş yazısı ile birlikte kamulaştırma işlemlerinin hızlanması sağlanırken
Tüm bu yatırmalara ek olarak Tosya’mız için son derece önemli olan
-Tosya Çukurhan Göleti ve Sulaması
-Kastamonu Tosya Akbük Göleti Sulaması
-Tosya Yenidoğan Yeraltı Barajı
-Tosya Karapürçek Yeraltı Depolaması
-Tosya Kayser Yeraltı Barajı
-Tosya Kuru Çay Islahı, derz dolgu, brit onarımı (tamamlanan kısım)
-Tosya Kösen Çayırı Sulama Barajı yükseltilmesi, savak, tersip bendi, konuları üzerine değerlendirmeler gerçekleştirildi''dedi.

Editör: TE Bilisim