Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya’nın gerdanlığı olarak anılan ve şehir merkezini ikiye bölen Resmi adı ‘’Deli Deresi ‘’ halk arasında ‘’Kuruçay ‘’ olarak bilinen çay içi görüntüsü ilçeye yakışmıyor. Son günlerde büyükbaş hayvanlarını otlatmak isteyen besiciler ilginç bir yönteme başvurarak ineklerini çayın içinde otlatılmaya başladı.


Ayrıca çayın iç kısımlarının çöplük alanına dönüşmesi ve pis kokuların etrafa yayılması çevrede yaşayan vatandaşların sık sık şikâyetine neden oluyor.
Yetkililerin bu şikayetleri dikkate alarak bir an önce çayın içinde ıslah çalışması yapması ve ilçeye yakışır bir çevre düzenlemesine gidilmesi gerekmektedir.

Seçildiği günden bugüne kadar başarılı çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in çay içinde yaşanan ve ilçeye yakışmayan bu görüntüye sessiz kalmayacağını ve kısa zamanda bu konu ile ilgili proje çalışmalarına imza atacağını beklemekteyiz


Tosya halkının yıllardır Kuruçay içindeki bu görüntü kirliliğinden mustarip olduğu ve bir an önce ıslah çalışmasının yapılmasını kent estetiğine artı değer katacak bir çalışmaya ivedi olarak start verilmesini istiyor.
Başkan Volkan Kavaklıgil’in şehrin çehresini güzelleştirecek sürdürülebilir bir çalışmaya imza atması durumunda ilçenin önemli bir sorununa çözüm bulmuş olacak.


Vatandaşlar özellikle Tosya ilçesi ile aynı coğrafi konumda olan Kastamonu ve Çankırı illerindeki başaralı çay içi ıslah çalışmalarını örnek göstererek Tosya’da böyle bir örnek Çay içi çevre düzenleme çalışması yapılmasını istemektedir.


Not: Çay içinde böyle bir çalışma yapılır ise beklide adının nereden geldiğini bilmediğimiz ‘’DELİ DERESİ ‘’isimde değişir.

NEDEN BÖYLE OLMASIN

Editör: TE Bilisim