HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya Belediyesi’nin borcu konusunda son zamanlarda yapılan söylentilere ve spekülasyonlara sert tepki gösterdi.

TOSYA'LI KIZLARDAN AZMİN ZAFERİ TOSYA'LI KIZLARDAN AZMİN ZAFERİ

Başkan Volkan Kavaklıgil www.tosyahaberleri.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda belediyenin borçları ile ilgili polemik yapmak isteyenler olduğunu üzülerek görüyorum. Tosya Belediyesi’nin 128 milyon gibi afaki bir borcu olduğu ve belediyenin iflas noktasına geldiği yönünde spekülasyon söylentiler ne yazık ki bizlere kadar geldi. Belediye meclisindeki arkadaşlarla bu konuyu istişare ederek neler oluyor arkadaşlar bu söylentiler nereden çıkıyor diye uzun süre münazaralarda bulunduk. Bu asılsız haberleri çıkaran insanların tek hedefi bizleri yıpratarak kendi içlerinde bulundukları yalan ve çirkeflik çukuruna çekerek bizleri karalamayı, çalışmalarımızın önüne set vurarak, halkımıza hizmet etmekten ve devam eden projelerimize engel olmayı hedefliyorlar. Bizler sorumluluğumuzu bilen insanlarız. Seçim meydanlarında halkımıza bir söz verdik ‘’Tosya’yı birlikte yöneteceğiz’’ dedik. Dışarıda bu spekülasyonları yapan insanlara tavsiyem bu memleketin ekmeğini yiyip sonra nankörlük yapmayın. Belediyenin borcunu mu öğrenmek istiyorsunuz bunu iki yolu var. Birincisi Meclisteki arkadaşlarımızdan herhangi bir meclis toplantısında bir soru önergesi verir Belediyenin Borcu Kaç Para diye sorabilir. İkinci yolu ise dışarıdan bir vatandaş Bilgi edinme kanuna göre CİMER e yazarak Belediyenin borcunu sorabilir.

“Bundan sonra bu konuda bizi polemiğe çekmek isteyenlere ne sözümüz ne cevabımız olacak”

“Daha önce de söyledim arkadaşlar, ben bu mali hizmetleri tamamen kendim denetliyorum. Her gün bir veya iki saatimi ayırıyorum; nereye ödeme yapılmış, nereden alım yapılmış, kaç liraya yapılmış, geçmişte kaça alınmış, Bunlarla tek tek meşgul oluyorum. Bir başkan zaten bunlarla meşgul olmazsa, bilmezse belediyenin gelirini giderini, zaten başarılı olabilme şansının olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla belediyenin borçlarını en kısa zamanda yapacağım bir basın toplantısı kalem kalem açıklayacağım. Sonrasında bu konuda bizi polemiğe çekmek isteyenlere herhangi bir cevabımız, sözümüz de olmayacak. Çünkü Cumhuriyetimizin 100.yılının kutlandığı 2023 yılında Tosya Belediyesi olarak ilçemize hizmet yönünden altın çağını yaşatacağız. Bizlerin bu kişilere laf yetiştirecek ne zamanımız var nede muhatap alacak durumumuz var. İçeriden veya dışarıdan halkımıza yanıltıcı bilgi vererek spekülasyon yapan bu kişilere tek bir sözüm var ‘’ Yapmayın... Bizleri yıpratmak sizlere bir şey kazandırmaz. Burada Tosya’nın zamanını ve emeğini çalıyorsunuz’ ’dedi.   

Editör: TE Bilisim