Haber : Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya İlçesi AK Parti İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci Organize Sanayide düzenlenen Basın Toplantısında gazetecilerin sorusunu cevaplarken Tosya Pirinci konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Mete Dikişçi Çeltik üreticisinin sorunlarına çözüm bulunması ve üreticinin pirinci nasıl değerlendirmesi konusunda yaptığı konuşmada '' Pirincimizin yüzde 17 ile 22 arasında olan şeker oranı sağlıklı bir pirinç.Tüm Türkiye’ye şu şekilde lanse edebiliriz mesela 25 liramı bu gün pirincimiz ,sarıkılçık biz bunu diğer pirinç diye raflara koyduğumuz zaman 50 liraya satamazmıyız.Yani şunu demek istiyorum bazı şeyler parti ile değil bazı şeyler toplumla yapılır.Bizde o toplumun içindeki insanlar olarak ben şuna davet ediyorum birlikte bunun çalıştay mı yapalım yoksa herkes fikrini sunacağı bir ortam mı oluşturalım ne ama bir şeyler yapalım. Biz pirincimizi öne çıkaracak bir şeyler yapabiliriz. Bizler bir şeyler yapalım niye diğer pirinç diye satamıyoruz.''önerisinde bulundu.

İyi niyetle ve üreticinin ürününü değerlendirmek yönünde bir açıklama olsada İl Başkanı Doğan Ünlü söze girerek ’ Başkanımızın ifade etmek istediği aslında Tosya’ya özgü bir pirincimiz var.Bu pirinci biz yeteri kadar değerinde değerlendiremiyoruz. Tosya Pirinci sağlık açısından da diğer pirinçlerden ayıran bir özelliğe sahip. Şeker oranının düşüklüğü ve bununla ilgilide hem tanıtım konusunda hem de pazarlanması konusunda top yekün olarak bir çalışma yapmamız lazım. Çünkü bu pirinç Tosya’nın bir değeri. Bu değere herkesin sahip çıkmazı gerekir. Başkanım her halde kafasına takılan bir sorıun olarak gördü''dedi.

Editör: TE Bilisim