HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

TOSYA FEN LİSESİ KAÇINCI SIRADA? TOSYA FEN LİSESİ KAÇINCI SIRADA?

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde şap hastalığının önlenmesi amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kapatılan hayvan pazarları yeniden açıldı.

Tosya ilçe merkezi ve köylerinde şap hastalığının önlenmesi amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kapatılan bölgenin en büyük hayvan pazarı 04.11.2023 Cumartesi günü yeniden açıldı. Tosya ilçe merkezi ve köylerinde Haziran 2023 tarihinde görülen şap hastalığının ardından şehirde tedbir amaçlı geçici kapatılan hayvan pazarı bir süre kapalı tutulması kararlaştırılmıştı.

Tosya ilçesi köylerinde şap hastalığından dolayı 30 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapatılan hayvan pazarının; Şap Hastalığının SAT-2 tipinde mihrakların azalması ve şap aşılamanın belirli bir seviye ulaşması üzerine, 01.Kasım 2023 tarihli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararı ile küçükbaş ve büyükbaş hayvan pazarının 04 Kasım 2023 tarihinde açılmasına karar verildi.

Yetkililer İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde bulunan 7 personel ile 17 bin büyükbaş hayvanın şap aşısının tamamlandığını ifade ettiler. Hayvan sahipleri ve yetiştiricilerinin cezai müeyyideye uğramamaları için il içi hayvan nakillerinde gerekli belgelerini bulundurmaları istendi. Hayvan nakillerinde; hayvanların küpeli olması, İlçe içinde nakledilen büyükbaş hayvanların pasaportlarının bulunması, küçükbaş hayvanların nakil belgelerinin olması, iller arasında nakledilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların ise bu belgelerle birlikte veteriner sağlık raporunun olmadan hayvanlarını nakletmemeleri gerektiği yönünde uyarılarda bulundular.

Editör: TE Bilisim