Engelli Raporuyla Ev Almak 2020

Engelli raporu olup ev almak isteyenler için 2020 yılında uygulanan uygulama hakkında gerekli bilgiler bulunmaktadır. Bu rapora sahip olanların en az %40 ve üzerinde engelli raporu olması gerekiyor. 2022 engelli raporu bulunan insanlara özel konut kredisi kullanma imkanı sunuluyor. Ayrıca bu vatandaşlara SGK tarafından verilen düzenli engelli maaşı ile birlikte sağlanan desteklere bir yenisi eklenmiş oluyor.

Engelli raporu ev almak için doğru noktaya gitmek ve başvuruyu yapmak gerekiyor. Kamu bankaları başta olmak üzere tüm bankalar bu belge ile başvuran engelli vatandaşlara en uygun şekilde kredi kullanma imkanı sunuluyor. Uygun ödeme koşulları aynı zamanda düşük kredi faiz oranları ile ev almak daha kolay hale geliyor.

Engelli Raporuyla Ev Başvurusu Nasıl Yapılır?

Engelli raporu ile banka kredisine başvuru yapacak olan kişilerin en az %40 ve üzerinde engelli raporuna sahip olması gerekiyor. Engelli maaşı alıyor olmaları ve konut kredisi başvurularının başvuru yapacakları banka üzerinden yapmaları gerekmektedir. Farklı bankadan çekiyorlarsa bile bu bankaya taşımaları gerekiyor. Bu maaş taksite yetmiyorsa farklı bir gelir veya teminat göstermesi gerekmektedir.

Kara listede olmaması ve kredi notunun yüksek olması isteniyor. Teminat göstermelerinin yanı sıra birde kefil talep edilmektedir. %90’ın üzerinde zihinsel olanlar için konut kredisi başvurusuna izin verilmemektedir. Engelli raporuna sahip olan kişilerin bizzat kendilerinin başvuru yapması gerekiyor, ayrıca konut kredisi hesabı yapılırken 2022 numaralı engelli raporunun devamlılığı talep edilmektedir.

Engelli Raporuyla Ev Alırken Bilinmesi Gerekenler

Engelli raporu ev almak için kullanacaklar bunu tüm bankalardan yapabileceklerini unutmamaları gerekiyor. Bazı bankalar bu durumda ki insanlara özel olarak kredi sunuyorlar. Bu kampanya dönemlerini takip ederek uygun faizli kredilere başvuru yapmak gerekmektedir.

Devlet ve özel bankaların hepsi bu şekilde kredi sunuyorlar. Bazı bankalar bu kredi için özel şartlar sunmaktadır. Özel bankalar bu vatandaşların engelli maaşlarını almasını ve bankalarından bunu çekmelerini özellikle istemektedir. Önceden ev almak için hazırlık yapmalısınız. TOKİ tarafından sunulan özel fırsatlar için sadece kamu bankalarına başvuru yapılmalıdır.

https://www.birevimolsa.net/engelliye-konut-mujdesi/

https://www.birevimolsa.net/engellilere-ozel-toki-konutlari-icin-basvurular-yarin-basliyor/

https://www.birevimolsa.net/

Editör: TE Bilisim