Tosya'nın Köklü Mirası Öğrencilerle Buluştu Tosya'nın Köklü Mirası Öğrencilerle Buluştu

Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Erzincan’da Kızılay-Hocabey'de Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığınca yapılan konutların temel atma, açılış, tapu ve anahtar teslim töreni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti.

Belediye Başkanı ve Valinin selamlama hitaplarının ardından törende konuşan Bakan Özhaseki, deprem gerçeğine dikkat çekti. Türkiye'de 3 büyük fay hattının bulunduğunu belirten Özhaseki, Kuzey Anadolu fay hattının Van bölgesinden doğarak Erzincan üzerinden Kastamonu/ Tosya eliyle İstanbul'a/ Marmara'ya ulaştığını söyledi.

Özhaseki, 3 büyük fay hattını şu şekilde anlattı: "Türkiye'de 3 büyük fay hattının bulunduğunu kaydeden Bakan Özhaseki, "1. Kuzey Anadolu Fay Hattı, 2 Doğu Anadolu Fay Hattı, 3. Batı Anadolu Fay Hattı. Bir tanesi ve en büyüğü/en uzunu bu bölgeden başlıyor. Kısaca KAF olarak ifade edilen Kuzey Anadolu fay hattı; Van bölgesinden doğarak Erzincan üzerinden Kastamonu/ Tosya eliyle İstanbul'a/ Marmara'ya ulaşıyor, oradan Tekirdağ'a doğru ilerliyor. KAF; yer kabuğunda yer alan ısı ve basınç sebebiyle dünyanın en hareketli, en aktif fay hatlarından bir tanesidir. Bu faylar üzerinde sıklıkla deprem gerçekleşiyor. Son bir asırda bu topraklarda 226 tane 6 ve üzerinde deprem meydana geldi. Denizde olanları saymazsak ana karamız üzerinde 60'tan fazla deprem yaşadık. Deprem sebebiyle son 100 yılda toplam 130 bin canımızı yitirdik. Bu doğrultuda bir deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini asla aklımızdan çıkarmamalı, depremlerle ve diğer afetlerle yaşamayı öğrenmeli, özellikle yeni nesillere bunu öğretmeliyiz." dedi

Editör: TE Bilisim