Tosya'da  Pazar günü 10.30 sularında gelen bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Bahçelievler mahallesi Hocaragıp paşa caddesine giderek,belirtilen çalılık alanda arama ve tarama çalışmaları yapıldı.

Kastamonu'dan gelen Asayiş ve Cinayet Masa ekipleri çalılık alanda insan kemiği olduğundan şüphelendikleri kafatası ve birçok kemiğe ulaştılar. Uzak mesafelere dağılan kemikler olay yeri inceleme ekipleri tarafından dikkatlice toplandı.



Çalılık Alanda aramalar devam ederken, bir çift ayakkabı ve parçalanmış pantolon ve tişört bulundu.

Tosya'da 03.09.2012 tarihinde kaybolan ve bulunamayan Ahmet Sefa Pehlivan'a ait olduğu şüphelenen elbiseler kafatası ve kemikler olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenmek üzere kriminal' gönderildi. K9 köpekleride getirilerek alanda arama ve tarama işlemleri bugünde yapıldı, fakat bulunananların dışında herhangi bir delile rastlanmadı.

Kayıp Ahmet Sefa Pehlivan'ın ailesi elbiselerin teşhisi için karakola çağrıldı ve aile bulunan ayakkabı ve elbiselerin Ahmet'e ait olduğunu doğruladı.




Elbiseler dışında Ahmet'i işaret eden başka bir bulguya rastlanmadı. Kriminal'e gönderilen elbise ve kemikler detaylı bir şekilde incelenecek, Annesi ve Babasından da gerekli kan ve doku örnekleri alınarak karşılaştırılma yapılacak.

Kriminal daire'den gelecek olan rapor'un ardından alanda bulunan kemiklerin Kayıp Ahmet Sefa Pehlivan'a ait olup olmadığı kesinlenecek. Emniyet birimleri tüm araştırma ve soruşturmalarını genişleterek her türlü bulgu üzerinde titizlikte durarak olayı incelemekteler.

1 ay 5 gündür kendisinden haber alınamayan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan Ahmet Sefa için ilçede birçok şehir efsanesi konuşuldu. Kriminal'den gelecek rapor Ahmet Sefa olmadığını raporlarsa bu seferde 2. bir Faili Meçhul olay olarak kayıtlara girecek ve cedesin kime ait olduğu bulunmaya çalışılacak.

Kastamonu'dan gelen ekipler ve Tosya Emniyeti araştırma ve soruşturmalarına devam ediyor. Tosya İlçe merkezinde bu olay ile ilgili vatandaşlardan konuya duyarlı olmalarını ve Ahmet Sefa ile ilgili bildikleri gördükleri her türlü bilgiyi Güvenlik güçleriyle paylaşmalarını istiyoruz.

Haber : Alaattin KEŞOĞLU - DHA
Foto : Açıksöz Gazetesi

Editör: TE Bilisim