HABER: Sedat Ağacıkoğlu
Kastamonu ili Tosya ilçesi Kapalı Sebze ve Meyve Pazarında iddialara göre pazarcı ile müşteri arasında çıkan tartışma sonucu kavga çıktı.
Vatandaşların ihbarı üzerine çok sayıda emniyet güçleri polis ve Jandarma ekipleri olay yerine intikal etti.
İddialara göre Bahçelievler mahallesi Hamaz sokakta ikamet eden bir bayanın sebze pazarında alışveriş yapmak için tezgâhtan sebze ve meyve seçmek isterken pazarcı ile müşteri arasında sözlü tartışma çıktı.
Taraflar arasında büyüyen sözlü tartışma daha sonra taş ve sopalarla saldırıya dönüştü. Emniyet güçleri kavganın büyümesi sonucu kavga eden tarafları ayırmak için havaya ateş açtı.
Taraflar arasında kavganın saatlerce devam etmesi sonucu Pazar yerine çok sayıda Polis,Trafik ekibi ve ilçe jandarma komutanlığı güçleri takviye edilerek Sebze Pazar yerinde asayiş tedbirleri alındı.
Çıkan kavga ve arbedede yaralan şahıslar 112 ambulanslarla Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2019, 22:45
Bazı pazarcılara vatandaşla nasil konuşması eğitimi verilmelidir..sebze meyve yi vatandaş dilediği gibi seçmelidir..pazarda secemeyecekse nerede seçecek..kaç kere tanik olduk kaba Saba insanlara...yakışmıyor Tosya ya ...belediyenin sebze meyve pazarına kural koyması önlem alması lazım bu konuda çoğu pazar yerlerinde özellikle büyük şehirlerdeki pazarlarda vatandaş seçerken sıkıntı olmuyorsa burda niye oluyor!!