HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 47 evin küle döndüğü yangında Tosya Orman İşletme müdürlüğü yangın söndürme ekipleri yaptıkları fedakârca ve cesaretli çalışma ile yangının büyümesine engel oldular.

Edinilen bilgiye göre, Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde bilinmeyen bir sebeple dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Tosya ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan köydeki yangın, rüzgarında etkisiyle büyüdü.

Tosya Orman İşletme Müdürü Nejat Timur Uyanık’ın koordinesinde hızla Yağcılar köyü yangın alanına hareket eden ekipler yangına müdahale ettiler. Çevre ilçelerin Orman işletme müdürlüklerinden gelen 18 Arazöz,4 Su Tankeri,10 Pick Up 5 Teknik ve 100 Söndürme ekibi ile Tosya Orman İşletme Müdürü Nejat Timur Uyanık’ın koordinesi ile yangına müdahale ettiler.

Sabahın ilk saatlerine kadar yangın alanında çalışmaları koordine eden Tosya Orman İşletme Müdürü yaptığı kısa değerlendirmede ‘’ Tosya Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekibimiz ve çevre ilçelerden gelen mesai arkadaşlarımız cesaretli ve fedakârca yangının söndürülmesi ve soğutma çalışmasına katıldı. Yağcılar köyündeki yangının daha da büyük bir felakete yol açmaması için Tosya Belediyesi İtfaiye ekipleri ile birlikte çalıştık. Tosya’ya ve Yağcılar köyümüze geçmiş olsun diyorum. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız’’ dedi.

TOSYA'DA YAKALANDILAR! TOSYA'DA YAKALANDILAR!

Editör: TE Bilisim