Haber: Sedat Ağacıkoğlu

İlçenin en önemli problemlerinin arasında Şehir içi trafiği yer alıyor. Trafik kültürünün ilçede yeterince oturmamış olması, araç sayısının artması ve diğer birçok nedenden dolayı Tosya trafiği özellikle günün bazı saatlerinde çekilmez bir hâl alıyor.

Tosya Şehir içi trafiği sorunu, sürücülerin ve vatandaşların sabrını taşırmaya devam ediyor. Günün belli saatlerinde trafik karmaşık bir hale geliyor. Özellik pazartesi günleri Vanlı Otel üstünden sebze pazarına giden yolun çift taraflı trafiğe açık olması ve o yolun sağına ve soluna park edilen araçlar nedeni ile pazardan gelen ve pazara giden araçların karşı karşıya gelerek trafiğin kitlenmesine neden oluyor. Bazı noktalarda araçlar dakikalarca beklemek zorunda kalırken, uzun araç kuyrukları da oluşuyor.

İlçe Trafik Komisyonu sorunlu olan bu pazar yoluna küçük dokunuşlar yapsa sorun mutlaka çözülecek. Fakat Belediye ve Trafik Komisyonu bunu neden yapmıyor hiç kimse anlam veremiyor. O yol güzergahında yetkililer, Zabıtalar ve Trafik Polisleri bir pazartesi günü pazara kadar bir kontrol etse vatandaşın yaşadığı çileyi yerinde görecek. Yaya yoluna park edilen araçları, ekmek fırını ve o bölgede yer alan virajın sağına soluna çekilen araçları görecekler.  

BİR PLANLAMA YAPILMASI ŞART

Geçtiğimiz günlerde yaşanan dramatik bir olay ilçedeki sorumsuz araç sahiplerinin yaptığı araç park nedeni ile şehir içi trafiği adeta kilitlendi. Şehir içi otobüs seferini yapan araç teknik bir arıza nedeni ile yolun sağında durmak zorunda kaldı. Trafik akışını sıkıntıya sokmamak için yolun sağına yaklaşmak isteyen otobüs ne yazık ki o noktada bulunan ve sabahın erken saatlerinde park edilerek bırakılan otomobillerden dolayı fazla yanaşamadı. Bu sırada arkasından gelen işçileri taşıyan başka bir otobüs yolun diğer tarafından geçmeye çalıştı. Dar olan yolda geçiş yapamayan otobüs yolu tıkayarak trafiğe kapattı. Bu esnada tıkanan yolda uzun araç trafiği oluştu. Tüm riskleri göze alan işçileri taşıyan otobüs şoförü zorda olsa arızalı otobüsü adeta kıl payı geçerek yolu trafiğe açtı. Yaşananlar sonrasında vatandaşlar ‘’ya arızalanan otobüsün arkasındaki itfaiye veya ambulans olsa idi ne olacaktı.Yetkililer ilçede yaşanan bu trafik sorununu neden görmüyor vede bu şehir içindeki çarpık park sorununa neden çözüm bulmuyorlar’’ diye sitem ettiler.

Trafikteki sorunların çözülmesi için iyi bir planlama yapılması gerektiğin de altını çizen vatandaşlar, “Bugün kimi yerlerde yolların dar olduğunu, en ufak yoğunlukta trafiğin kitlendiğini görüyoruz. Bu durumun çözümü için iyi bir planlama yapılması şart. Sorun böyle devam ederse yakın zamanda istenmeyen üzücü tablolarlar karşılaşabiliriz” ifadelerine yer verdiler.

Editör: TE Bilisim