Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Bayat Köyünde Kocan katil odu diyerek yaşlı kadın kendini Jandarma olarak tanıtan kişi ve kişiler tarafından dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre Tosya ilçesine 22 km uzaklıkta bulunan Bayat köyünde yaşanan ilginç dolandırıcılık olayında kendisini jandarma olarak tanıtan 2 kişi yaşlı kadının hac için biriktirdiği 100 bin TL değerinde altın ve nakit parasını alarak kaçtı. Olayın şokunu üzerinden atamayan Muammer Kapan yaşadığı o anları anlatırken korku dolu o anları tekrar yaşadı.

‘’KOCAN YAŞLI KADINI ÖLDÜRMÜŞ’’

Bayat köyünde yaşayan Muammer Kapan yaşadıklarını şöyle anlattı’’ Eşim Hüseyin Kapan arabanın muayenesini yaptırmak için ilçe merkezinde bulunan muayene istasyonuna gitti. Bende ev işlerini yapıyordum. O anda telefon çaldı ve karşımdaki kişi kendisinin Jandarma komutanı olduğunu ve Muammer Kapan, Gülsüm Kapan ve Hüseyin Kapan ile ilgili konuşmak istediğini söyledi. Hane halkının hepsinin ismini tek tek söyledi. Hatta benim ismim erkek ismi olduğu halde Muammer Teyze nasılsın diye bana hatırımı sordu. Daha sonra eşim Hüseyin Kapancı’nın şu an ilçede işlenen yaşlı bir kadın cinayete olayına karıştığını kayınınla birlikte jandarma merkezinde tutularak ifadelerinin alındığını söyledi. Yani benim kocam Hüseyin Kapancı Yaşlı bir kadını öldürerek ölen kadının altınlarını almış’’ dedi.

KOCANIN ÜZRİNDE YAKALANAN ALTINLARLA SİZİN EVDEKİ ALTINLARI KARŞILAŞTIRAÇAĞIZ

Kendisini Jandarma olarak tanıtan o kişi bana kocanın üzerinde ölen kadının altınları bulundu dedi. Fakat kocan bunların kendi altını olduğunu söylüyor. Bu iş mahkemeye ve avukata giderse en az 1 yıl kocan cezaevinde kalır. Şimdi sen evde bulunan altınları benim göndereceğim iki jandarmaya teslim et ki biz her iki altını karşılaştıralım kocanın doğru söylediği ortaya çıksın’’ dedi.

KADIN KISMI OLARAK İKİ JANDARMANIN ARASINDA KORKUDAN NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM

Telefonda bu şekilde konuşurken bir anda kapıya jandarma elbiseli iki kişi geldi. Kapıyı açmamla beni kolumdan tutarak içeri aldılar. Biri sağ tarafımda biri sol tarafımda beni sıkıştırarak altınların nerede olduğunu sordular. Ben kadın kısmı olarak korkudan ne yapacağımı şaşırdım. Bir an canımı alacaklarını zannettim’’ dedi.

HAC İÇİN BİRİKTİRDİĞİMİZ PARA VE ALTUNLARI KENDİ ELİMLE ONLARA VERDİM.

Bana kocanın kurtulmasını istiyorsan altınları hemen getir dediler. Ben zaten korkudan bayılmak üzere idim ne yapacağımı şaşırdım ve altınları koyduğumuz gizli yerden çıkararak kendi ellerimle altınları bu iki kişiye verdim. Altın ve para olan çantayı alan bu iki kişi hızla evden çıkarak az ileride bekleyen arabaya binip gittiler. Daha sonra aklım başıma geldi ama iş işten geçmişti. Hemen kocam Hüseyin’i arayarak olayı anlattım ve dolandırıldık dedim

TOSYA İLÇE JANDARMA OLAYI DUYAR DUYMAZ HEMEN KÖYE GELDİ

Kocam dolandırıldığımızı jandarmaya söylemiş. Tosya jandarması hemen köye geldi ve bizim ifademizi alarak ilçenin giriş ve çıkışlarını kontrol etti.  İnanın Jandarma 3 gün boyunca her gün köye gelerek bize yardımcı oldu. Dolandırıcıların yakalanması için devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Biz yandık başkaları yanmasın hiçbir güvenlik görevlisi vatandaştan maddi bir talepte bulunmaz biz bunu öğrendik ama geç öğrendik’’ dedi.

Editör: TE Bilisim