HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya İlçesinde bağ evlerinde yaz sezonunun bitmesi ile birlikte ilçe jandarma ekipleri Kuzyaka mevkiinde adeta kuş uçurtmuyor.

Tosya- Kargı ilçe sınırında zincirleme trafik kazası. Tosya- Kargı ilçe sınırında zincirleme trafik kazası.

Geçtiğimiz ay Topsakal, Karşıyaka ve Kale yakası mevkiinde çok sayıda bağ evi hırsız ya da hırsızlar tarafından soyuldu. Yaşanan hırsızlık vakaları sonrasında ilçe jandarma gece gündüz bağevlerinin yoğunlukta bulunduğu Kuzyaka bölgesinde yaya ve ekip araçları ile devriye atarak kontroller sağlanıyor.

Geçtiğimiz hafta emniyet güçlerinin yapmış olduğu inceleme ve soruşturmalar sonucunda bağ evlerinde hırsızlık yaptığı iddia edilen kişi veya kişiler yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Son olarak Kuzyaka mevkiinde bir bağevine hırsızlık için girmek isteyen kişiler kapıyı kıramayınca bağ evinin duvarını delerek içeriye girmeye kalkıştı.  

Bağ evi sahipleri özellikle Hurdacı kisvesi altında bazı kişiler hurda alınır ticareti adı altında bağlarda çok rahat gezmekte. Biz bu kişilerden şüpheleniyoruz. Ayrıca güvenlik güçlerinin bağ evleri güzergahında kontrollerini artırmalarını ve ilçe dışından gelen hurdacıları hurda alımlarının yasaklanmasını talep ediyoruz.

Emniyet güçleri Bağ-Bahçe sahiplerini özellikle hurda satışı adı altında ilçe dışından gelen şüpheli araç ve kişileri 155 Emniyet veya 156 Jandarmayı arayarak İhbarda bulunmaları gerektiğini önemle rica ediyoruz.

Editör: TE Bilisim