AK Parti’nin yeni ve büyük hedefi Tosya Belediyesini geri almak.

Peki nasıl olacak da AK Parti Tosya Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakı ortağı MHP’den geri alacak mı?

Milliyetçi Haraket Partisi 2019 Yerel seçimlerde Volkan Kavaklıgil’in adaylığında % 47 oy oranı ile 8.498 oy almış AK Parti adayı Kazım Şahin %42 oy oranı ile 7.616 oy almıştı.

İki Dönem Belediye Başkanlığı yapan Kazım Şahin 1.döneminde MHP adayı olarak seçimi kazanmış ikinci döneminde AK Parti adayı olarak Belediye başkanı seçilmiş sonrasında 2019 seçimlerinde 882 oy ile seçimi kaybetmişti.

Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlerde Tosya Belediye Başkanlığını tekrar kazanmak isteyen AK Parti Tosya İlçe teşkilatında 3 isim ön plana çıkmaya başladı.

Hasan Mete Dikişçi

Kazım Şahin

Ersan Yılmaz

Bu durumda AK Parti’nin 2019seçim sonuçlarına göre Tosya’da kazanması için 883 fazla oy daha alması gerekiyor.

Diğer yandan da Tosya’yı 4 yıldır Volkan Kavaklıgil yönetiyor ve ilçenin önemli sorunlarından başta Trafik ve Sokak hayvanları çözüm bekliyor.

Tosya ve Taşköprü Belediyelerine Büyük Onur Tosya ve Taşköprü Belediyelerine Büyük Onur

Mart 2024 Yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti ile Yeniden Refah Parti sininde güçlü adaylarla seçmenin karşısına çıkacağı düşünülür ise AK Parti ile MHP ‘nin işinin kolay olmayacağı AK Partinin çok güçlü bir aday ile seçmenin karşısına çıkmak için çok yoğun bir çalışma yapıyor.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi AK Parti siyasi kulislerinde adı geçen 3 aday için anket çalışması yaparak AK Parti seçmenine hangi adayın Belediye Başkanı adayı olmasını istediğini sorduk.

Editör: TE Bilisim