HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Ekipleri, Tosya Hükümet Binası Bahçesi’nde deprem, yangın ve tahliye tatbikatı düzenlendi.

İtfaiye ekipleri Tosya kaymakamlığı çeşitli birimlerinde deprem nedeniyle başlayan yangın dumandan etkilenen ve hükümet binasında kalan vatandaşları kurtardı. Tatbikat sırasında, kaymakamlık içerisinde yangın tatbikatı anonsları yapılarak, personel bilgilendirildi.

Kaymakamlık binası bahçesinde toplanan personele evlerde sıklıkla karşılaşılan aniden alev alan mutfak tüplerinin söndürülmesi konusunda uygulamalı tatbikat yapıldı.İtfaiye çavuşu alev almış mutfak tüpünü söndürdükten sonra kaymakamlık personeline seslenerek ‘’hevesli değil cesaretli olan arkadaşımız var ise birde kendisi ile uygulamalı tatbikat yapalım’’ dedi. Bir personel ben varım diyerek aynmakta olan tüpü söndürmeye çalıştı. İlk denemesinde başarısız olan ve kısa süreli yanma tehlikesi yaşayan personel ikinci denemesinde başarılı bir şekilde yanmakta olan mutfak tüpünü söndürdü.

İçişleri Bakanlığı Genelgesi Doğrultusunda Toplantı Gerçekleştirildi İçişleri Bakanlığı Genelgesi Doğrultusunda Toplantı Gerçekleştirildi

Tatbikat sonrasında Kaymakamlık personeli Tosya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU