HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

VOLKAN BAŞKAN TOSYANIN EN BÜYÜK SORUNUNA ÇÖZÜM ARIYOR VOLKAN BAŞKAN TOSYANIN EN BÜYÜK SORUNUNA ÇÖZÜM ARIYOR

Sayıştay Raporu üzerinden Tosya Belediyesine yapılan algı operasyonunun altı boş çıktı. Bazı siyasi çevreler tarafından Rapor çarpıtılarak 2022’de Belediyenin Sahibi Olduğu Şirketteki Sermayesinin Muhasebe Kayıtlarında Gerçek Değeri ile Yer Almaması ve Telekomünikasyon Altyapı ve Şebekelerinden Alınması Gereken Geçiş Hakkı Ücretlerinin Takip ve Tahsilatının Yapılmaması son olarak ta Parasal Limitler Dahilinde Yapılan Mal ve Hizmet Alımlarında Yasal Sınırın Uygun Görüş Alınmadan Aşılması yönünde söylentiler gündeme geldi. Raporda yayımlanan en önemli detay ise gölgelenmeye çalışıldı. 2022 Sayıştay Denetim Raporunda Tosya Belediyesi ile ilgili, “Belediyenin mali disiplinden taviz vermediğini ve yapılan yatırımların finansmanında öz kaynakların tercih edildiğini göstermektedir” denildi.

2022 Sayıştay Denetim Raporu da okunarak meclisin bilgisine sunuldu. Raporda Belediyenin mali disiplinden taviz vermediğini ve yapılan yatırımların finansmanında öz kaynakların tercih edildiği belirtildi.

MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERİLMEDİ

Gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlanırken 2022 Sayıştay Denetim Raporu da okunarak meclisin bilgisine sunuldu. Raporda özetle, “2022 yılı denetimi sonucunda düzenlenen raporda ve raporun Denetim Görüşü Bölümünde; Tosya Belediyesi yapmış olduğu yatırımlardan dolayı, "Sermaye giderlerindeki olumlu artışa rağmen faiz giderlerinin düşmesi, Belediyenin mali disiplinden taviz vermediğini ve yapılan yatırımların finansmanında öz kaynakların tercih edildiğini göstermektedir. Geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tablolarının, "Tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır" denilmektedir.

TOSYA BELEDİYESİNDEN İDDİALARA YANIT

Sayıştay raporu üzerinden Tosya Belediyesine yapılmak istenilen dezenformasyon propagandasına ise Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil www.tosyahaberleri.com haber sitesine açıklamada bulundu,” Bilindiği gibi Sayıştay Başkanlığı tarafından her yıl düzenli olarak denetim raporları yayınlanmaktadır. Bu kapsamda Tosya Belediyemiz ile ilgili 2022 yılı Denetim Raporu yayınlanmış, ‘belediyenin mali disiplinden taviz vermemesinden’ övgü ile söz edilmiştir. Aynı raporun içerisinde Belediyemizin planlı, programlı, güvenilir ve prosedürlere uygun çalıştığı belirtilmiştir. 2022 Yılı Denetim Raporu Denetim Görüşü Bölümü’nde, “Tosya Belediyesinin 2022 yılına ilişkin yukarıda belirtilen ve kamu idaresi tarafından sunulan; geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tablolarının, “Denetim Görüşünün Dayanağı Bulgular” bölümünde belirtilen hesap alanları hariç tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.” denilmektedir.

 

Tüm kamuoyunun açık ve net bir şekilde bilmesini isteriz ki; Tosya Belediyesi, yakalamış olduğu mali disiplinle, belediye bütçelerinin kat be kat üzerinde yatırımlar gerçekleştirmektedir. Belediyemiz başarılı bütçe yönetimine aynı kararlılık ve istikrarla devam edecektir.”

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU