HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Tosya Asr-i Mezarlıkta yaşanan çevre ve görüntü kirliliği vatandaşları isyan ettirdi.

Tosya Asr-i Mezarlığı kendini bilmez, sorumsuz bazı kişi veya kişiler tarafından çöplüğe çevrildi.

Mezarlığa çöp atanlara büyük tepki var

Tosya Çeltik Komisyonundan Önemli Uyarı Geldi Tosya Çeltik Komisyonundan Önemli Uyarı Geldi

Tosya Belediyesi tarafından ilçede yaşanan mezar yeri sorununa çözüm bulmak adına mevcut mezarlığın yan tarafında bulunan alana ‘’ Hafriyat Dökümü Yapılır’’ izni verildi.Bir çok mezarın bulunduğu alana izin dahilinde yüzlerce hafriyat toprağı dökülerek dolgu çalışması yapıldı. Fakat hafriyat döküm iznini suiistimal eden kendini bilmez, sorumsuz kişi veya kişiler tarafından bu alana İnşaat moloz malzemeleri, tuğla parçaları ve boya sanayinde kullanılan kimyasal atıklar döküldü. Yakın bir zamanda belediye tarafından yeni mezar yeri olarak revize edilerek vatandaşlara satılacak bu alan şimdiden kimyasal atık merkezi olarak insan ve çevre sağlığını tehdit eder duruma geldi.

O bölgede bulunan birçok mezarlıkların üstü rüzgâr nedeni ile savrulan çöp atıkları ile kapanmış durumda. Ayrıca son günlerde bu bölgedeki kimyasal atıklar yanarak itfaiyeyi teyakkuza geçirirken mevcut mezarlığı da yangın tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor.

Kendini bilmez mezarlıklara saygısı olmayan bu kişilerin vurdumduymazlığı yasakları dinlememesi tepki çekerken yaşanan bu çevre kirliliğin ilgili kurumlar tarafından denetlenmemesi de aynı oranda tepki almasına neden oluyor.

Tosya İlçe Kaymakamlığı Umumi Hıfzıssıhha kuralları ve Tosya Belediyesi Zabıta Talimatnamesi her iki kurumun bu soruna ivedi olarak çözüm bulması yönünde talimatname maddeleri yer almaktadır.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU