SEDAT AĞACIKOĞLU

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu 1. Amatör kümede Tosyaspor Pazar günü Tosya İzzet Aksalur Şehir Stadyumunda şampiyonluk adaylarından aynı puana sahip Yolspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın büyük önem taşıdığı bu maçta her iki ekipte sahaya 3 puan parolasıyla çıktı.

 Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçı Tosya İlçe kaymakamı Yusuf Cıbır ve çok sayıda vatandaş izledi.Maça hızlı başlayan misafir takım Yolspor 8.dakikada bulduğu gol ile 1-0 öne geçti.

Mağlup duruma düşen Tosyaspor taraftarının da desteği ile rakibi üstünde baskı kurdu. Her iki takım maçın önemi ve stresi ile sert futbol oynamaya başladı.İlerleyen dakikalarda saha içinde sakatlanmalar meydana geldi.Bu önemli maçta sahada tek bir sağlık görevlisinin bulunması ve ambulansın olmaması her iki takım yöneticilerinin ve antrenörlerinin tepkisine neden oldu.

 Maçın 67.dakikasında ayağına aldığı sert faulle sakatlanan 11 numaralı Erkan Gazioğlu’na ilk müdahale sağlık görevlisi tarafından yapıldı. Sakatlığın ciddi olması nedeni ile sahaya hakem tarafından sedye istendi. Maçta başka sağlık görevlisi olmaması nedeni ile stad görevlisi sahaya sedye getirdi. Sakatlanan oyuncu sedyeye alınarak sedyenin bir ucunda Tosyaspor Teknikdirektör Kayhan Akbay ve Yönetici Alaattin Keşoğlu tutar iken diğer tarafta saha görevlisi tutarak oyuncu saha dışına çıkarılmaya çalışıltı. Saha görevlisinin sedyenin ön kısmından tutarak geri geri yürümeye çalışması ve bu şekilde sahayı terk etmesi maç esnasında yaşanan sağlık skandalının ilk parçası oldu.

 Saha kenarına getirilen oyuncunun ayağında yaşanan sakatlığın ciddi olması sonucu sporcu hastaneye götürülmek istendi. Fakat stadyumda Ambulansın olmaması sonucu oyuncu dakikalarca yerde acı içinde kıvrandı.











Editör: TE Bilisim