SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu'nun Tosya İlçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Anadolu’nun Kırkpınar’ı olarak bilinen Tosya Yağlı Güreşlerinde Türk ve İngiliz güreşçiler karşılaştı.

 

Bölgenin en büyük güreş alanında yapılan güreşlere çok sayıda güreşçi katıldı. 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ve diğer başpehlivanlar Mehmet Kavakçı, Serkan Gökmen, Şaban Yılmaz, geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı, 2013 yılı başpehlivanı İsmail Balaban katıldı.

 

Bu yıl yapılan güreşleri İngiliz BBC kanalı kameraman ve muhabirlerde takip etti. Güreş alanında 2 kameraman ile sürekli çekim yapan BBC kanalı yapılan güreşleri Dıscovery belgesel kanalında ve yurtdışında diğer kanallarda yayınlanacağı söylediler. İHA muhabirini İngiliz meslektaşları ile yaptığı görüşme sonrasında 2 İngiliz Muhabir yağlanarak Kısbet giyip Tosya Er meydanına çıktılar. İngiliz Güreşçilerinin er meydanında Türk güreşçilerine meydan okuması sonrasında Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin seçtiği iki güreşçiyi İngiliz Güreşçiler John Graham ve Jonie Hodges’in karşısına çıkardı.

 Er meydanında kıran kırana yapılan güreşler sonunda Türk Güreşçiler İngiliz rakiplerinin sırtlarına yere getirdi.İngiliz BBC kanal muhabiri eline aldığı İHA mikrofonu ile İngiliz BBC kanalına kısa bir röportaj yaptı.

Başkan Kazım Şahin İHA muhabirine yaptığı kısa değerlendirmede ‘’Sayın misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Arkadaşlarımız Anadolu’nun Kırkpınar ı Tosya yağlı güreşlerini yerinde izlemek ve çekim yapmak için geldiler. Ama ne yazık ki bu er meydanında bizim güreşçilerimize meydan okumak yanlışında bulundular. Güreşçi arkadaşlarımız Türk’ün gücü ile kimsenin aşık atamayacağını gösterdi ve rakiplerinin sırtını yere getirdi’’dedi.
























Editör: TE Bilisim