HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Sedat Ağacıkoğlu (İHA) –

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil sabah saatlerinde Tosya Organize Sanayi bölgesinde Karsan Orman Ürünleri firmasında meydana gelen Yangın sonrasında ‘’Organizede Neden İtfaiye Yok ‘’sorularına ve eleştirilerine www.tosyahaberleri.com haber sitemiz aracılığı ile açıklama getirdi.

Başkan Volkan Kavaklıgil ‘’ Öncelikle Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelen büyük yangın sonrasında Karsan Orman Ürünleri firma sahibi Karakaya ailesine ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Belediye olarak firmanın eski günlerine geri dönmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacağız. Yangın ihbarı sonrasında Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğüne bağlı tüm ekiplerimiz tam donanımlı şekilde yangın bölgesine hızla intikal etmiştir.Yaklaşık 12 saat süresi içinde söndürme ve soğutma çalışmasına fedakarca aralıksız devam etti. Yangın sırasında itfaiye personellimizin can siparhane çalışmasına rağmen ard niyetli ve çalışmaları göz ardı eden bir kesim dikkatleri başka yere çekerek ‘’Organize Sanayide İtfaiye Neden Yok’’diye pervasızca itfaiyeyi ve Belediyeyi suçladı. Öncelikle bu konuya açıklama yapmak isterim. Sizlerin aracılığı ile Organize Sanayi yönetimine sesleniyorum. Kanunen Organize sanayi bölgesinde itfaiye bulundurma sorumluluğunun kendilerinde olduğunu bu konuda belediye olarak yardımcı olacaklarını istedikleri zaman itfaiye aracı vereceğimizi söyledik. Organize Sanayi yönetimi sadece sanayi içinde bir yer kurarak 3 veya 4 tane itfaiye personeli istihdam etmek olacak. İtfaiye aracı bizden personel organize sanayi yönetiminden olacaktı.

Bugün geldiğimiz noktada maalesef bazı kesim Tosya Belediyesini suçluyor. Yapılan bu haksız eleştirileri özellikle yangın anından fedakârca çalışan itfaiye personelimize yapılan bir haksızlık olarak görüyorum. Yaşanan acı üzerinden bu şekilde haksız eleştirileri içimize sindiremiyoruz. Tosya Belediyesi olarak ilçemize her alanda üretken belediyecilik anlayışı içinde hizmet etmeye devam edeceğiz'' dedi.

TOSYA'DA SON 3 GÜN HAVALAR ISINACAK TOSYA'DA SON 3 GÜN HAVALAR ISINACAK

CHP Tosya İlçe başkanı sayın Tuğçe Kefeli yangın gecesi canlı yayında yapmış olduğu konuşmayı duygusallığına veriyorum.Konuyu siyasi mecraya çekerek acının üzerinden siyaset yapmak kimseye yakışmaz’’dedi.

Editör: TE Bilisim