HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu 1.Amatör ligde geçtiğimiz yıl şampiyon olan ve BAL ligi final maçında şansız bir şekilde kaybeden Tosyaspor yaşanan imkansızlıklar sonrası yönetimin aldığı karar doğrultusunda 2023-2024 sezonunda ligde yer almayacağı iddia edildi.

Tosyaspor yönetiminden edinilen bilgiye göre son 2 sezon şampiyon olan ve Bölgesel Amatör Lig final maçında Kastamonu İl Özel İdareye kaybeden Tosyaspor yaşanan haksız rekabete tepki ve kulüp içinde futbolcuların kalacakları yer sorununun çözülmemesi nedeni ile 1 yıl müsabakalara katılmama kararı aldı.

KASTAMONU SPOR CAMİASI TOSYASPOR’U HAKSIZ REKABETE KURBAN EDİYOR

Her türlü imkansızlıklara rağmen Tosyaspor yönetimi ve başkanı Sefa Abayın taşın altına elini değil gövdesini koyarak ilçedeki gençlerin spor yapması ve sporseverlerin maç heyecanını yaşaması, esnafın gelen misafir taraftarlardan kazanması için maddi ve manevi her türlü fedakarlığı yaptı.1 Amatör ligde mücadele eden Tosyaspor her sezon gurubunu şampiyon olarak tamamlayıp BAL ligine çıkmak için karşısında devletin her imkanına sahip ve dev bütçesi ve profesyonel futbolculardan kurulu olan taraftar desteği bulunmayan İl Özel İdare takımının karşısına çıkartıldı. Sonuçta Tosyaspor futbol takımı İl Özel İdare takımına Kastamonu spor camiası tarafından yem edilerek ilçelerde Amatör futbol takımlarının yok olmasına neden oldu. Final maçındaki hakem hataları ile BAL ligi hakkımız elimizden alınması ve Kastamonu Askf nin Tosya ya karşı tutumu taraftarlarımıza yapılan haksızlıklar halen sıcaklığını koruyor.

TESİS SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

Tosyaspor futbol takımı yönetimi 2 sezondur takımda yer alan futbolcuların kalacak yeri sorununu çözmek için mücadele ettiklerini fakat bürokrasi sorunun aşamadıklarını ifade ettiler. İlçede Sporcuların kalacağı bir tesisin olmaması, Tosyaspor, transfer edilen oyuncuların konaklaması büyük bir sorun teşkil etmekte.2 yıl üst üste şampiyon olan bu takım ayakta kalması için gerekli şartların oluşması gerekmekte. Spor anlamında Tosyaspor olarak elimizden gelenin fazlasını yaptık bunu bütün spor paydaşları iyi biliyor .Bunu yapmamızın tek nedeni Tosya gençliğidir..

U15 Kız Güreş Takımımız Sivas'a Yola Çıktı! U15 Kız Güreş Takımımız Sivas'a Yola Çıktı!

TOSYA ŞEHİR STADYUMUN DURUMU İÇLER ACISI

Tosyaspor’lu yöneticiler yaptığı açıklamada biz her fedakarlığı yaparak sezona hazırlanmak istiyoruz fakat ilçe şehir stadyumun durumu içler acısı bir durumda. Stadyum ile hiçbir yönetici ve çalışan ilgilenmiyor. Neden böyle diye sorduğumuzda eleman eksikliğini bahane ediyorlar. Kastamonu spor camiası ve idarecileri ise Tosya idarecilerle ters düştükleri için burayla ilgili kıllarını kıpırdatmıyorlar. Bir ilçede sporcuya ve gençliğe adeta engel olmak için içimizden ve dışarıdan her türlü sorunlar çıkartılıyor.

VOLKAN BAŞKAN TOSYASPOR’UN LİGDEN ÇEKİLMESİNE GÖNLÜMÜZ RAZI OLMAZ

Tosya Belediye başkanı Volkan Kavaklıgil ilçede ve spor camiasında gündeme gelen ligden çekilme söylentileri sonrasında www.tosyahaberleri.com haber sitemize açıklamalarda bulundu. Başkan Kavaklıgil ‘’ Bu tür söylemler bizde geldi. Tosya Belediyesi olarak spor kulübümüzün ligden çekilmesine gönlümüz razı olmaz. Belediye olarak sorunların çözümü aşamasında elimizden geleni yapacağız. Spor camiamız gönlünü rahat tutsun ve merak etmesin geçtiğimiz sezondan daha güçlü bir şekilde kaldığımız yerden devam edeceğiz’’ dedi.

Editör: TE Bilisim