HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu Gazi Stadyumundan düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Küçükler ve Yıldızlar Puanlı Atletizm İl Birinciliği yarışmaları sona erdi.

Kastamonu Gazi Stadı’nda yapılan il birinciliği mücadelelerine toplam 300 sporcu katıldı. Son derece çekişmeli geçen yarışmalar 60 – 80- 100 metre koşu, 100 metre engelli koşu -uzun atlama, yüksek atlama, gülle atma cirit atma ve bayrak yarışı kategorilerinde yapıldı.

Yapılan mücadelelere Tosya İmam Hatip Ortaokulu ve Fatih Ortaokulu 30 genç sporcu ile katıldı. Yapılan yarışmalar sonunda Küçük Kızlar ve Erkeklerde Takım halinde il birincisi olurken Yıldız Erkeklerde takım halinde İl ikincisi oldu. Toplamda her iki okuldan 30 öğrenci ile yarışmaya katılan ve Tosya’yı temsil eden genç sporcuların 29 madalya aldı.

Tosya İmam Hatip Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Burak Özdemir ve Fatih Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Onur Kocabaş www.tosyahaberleri.com haber sitemize yaptıkları açıklamada ‘’ Öğrencilerimiz çok başarılı bir yarışma geçirdiler. Yaklaşık 300 sporcu kardeşimizin katıldığı yarışmalarda bireyselde ve Takım halinde İl birincilikleri ve ikinciliklerini kazanarak boyunlarında madalya ellerinde kupa ile ilçemize geldiler. Şimdi önümüzde İlimizi temsilen grup müsabakalarına katılarak ilimizi başarı ile temsil edeceğiz’’ dediler.

Dereceye giren sporcular ve okullarımıza ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor yetkilileri, Atletizm İl Temsilcisi verdi.

Editör: TE Bilisim