BELEDİYE BAŞKANI VOLKAN KAVAKLIGİL'DEN EVLENECEK ÇİFTLER MÜJE GELDİ BELEDİYE BAŞKANI VOLKAN KAVAKLIGİL'DEN EVLENECEK ÇİFTLER MÜJE GELDİ

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Bıçakçılar çarşısında yoğunluk yaşanıyor.

Tarihi Bıçakçılar Çarşısı'na gelen vatandaşların bir kısmı yeni bıçak alırken çoğu vatandaş evdeki bıçaklarını biletiyor.

Tosya Bıçakçılar arastasının en özel ustası olan ve Tosya Bıçağı dalında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Devlet Sanatçısı ünvanlına layık görülen Ferhat Minareci ilçede kurban kesecek vatandaşların talepleri doğrultusunda yoğun bir şekilde bıçakları biliyor.

Bıçakçılar Çarşısı esnafı ve Devlet Sanatçısı Ferhat Minareci da yılda bir kez de olsa Kurban Bayramı’nda yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

50 yıldır bıçakçılık yaptığını belirten Ferhat Minareci, " Küçüklüğümden beri bu işi yapıyorum, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala da tarihi bıçakçılar arastasında yoğunluk yaşanıyor. 50 senedir bu işi yapıyorum, Tosya Bıçağı ve bıçkısı üretimi ve kalitesi ile kendini kanıtlamış bir el emeği ürünlerimiz. Bıçaklarımız bizim kendi el imalatımızdır çelikleri 3 milimdir. Normal zamanlarda çok şükür işlerimiz iyi. Kurban Bayramı’na 15 gün kala yoğunluğumuz bayağı artıyor, akşam saat 12-1'e kadar kaldığımız da oluyor. Geçen seneye nazaran ortalama yüzde 50 ile yüzde 100 gelen zamlar var satışlarda. Hammaddeden ötürü bizlerde ister istemez zam yapmak zorunda kalıyoruz " diye konuştu.

Editör: TE Bilisim