HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde şehir içi ulaşım sorunu bitmek bilmiyor. Cumhuriyet Mahallesinde pazartesi günleri Belediye Sebze Pazarında kurulan pazar yeri ve pazarcı esnafının araçları, trafiği felç ediyor. Vatandaşlar yetkililerden bu soruna bir çare bulunmasını istiyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde, her hafta başında Belediye Sebze Pazarında kurulan ve pazarcı esnafın ve alışverişe gelen vatandaşların araçlarını yolun sağ ve sol şeridine koymasından kaynaklı trafik kilitleniyor. Birçok sürücü araçlarının yolu kapatmasından dolayı yoldan geçen araçlar daracık sokaklardan geçmeye çalışıyor. Sürücülerin mahalle içerisindeki geçişinin engellenmesinden dolayı yaşanan araç trafiği kazaya davet çıkarıyor. Hem sürücüleri hem de mahalle sakinlerinin hayatını tehlikeye atan bu araç trafiği çilesi bitmek bilmiyor. Zaman zaman kaza tehlikesi atlatan mahalleliler, esnaflar ve sürücüler yaşanan bu trafik çilesine bir çözüm getirilmesini istiyor.

VATANDAŞIN CANINA TAK ETTİ

Vatandaşlar hiç değilse pazartesi günleri yol trafiğinin belli noktalarda tek şeride indirilerek özellikle pazarın kurulduğu alanın çevresinde trafik ekipleri tarafından denetim ve kontrollerin yapılmasını istiyor. Pazartesi günleri saat 07.00 ila 20.00 saatleri arasında Cumhuriyet Mahallesi Şehit ÜstTeğmen Şalcı Caddesinin tek yönlü araç trafiğine kapalı olması yönünde talepleri var. Belediye ve Trafik ekipleri tarafından denetimler yapılmadığı için vatandaşlar ve esnaf her hafta araç trafiği sorunu yaşadıklarını belirtti. Ancak bu soruna bir çare bulunmaması, vatandaşların ve mahalle esnafının canına tak etti.

İTFAİYE, AMBULANS GİREMİYOR

Vatandaş mahallede yaşanan bu trafik sorununa bir çözüm bulunmadığını, her hafta aynı çileyi yaşadıklarını ve bir düzen olmadığını dile getirdi. Bu trafik sorununa bir çare ve düzen getirilmesini isteyen vatandaşlar ilçede yeni göreve başlayan Kaymakam Suat Hatam’dan ve Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’den trafik sorununa acil çözüm bulmasını istiyor. Vatandaşlar, mahalleye acil durumlarda itfaiye ya da ambulansın bile giremediğini belirtti. Esnaf ve vatandaşlar, yetkililerden acilen bir yardım bekliyor.

MAHALLE SAKİNLERİNİN ÖNERİSİ VAR MUHTAR MUZAFFER ACAR’IN DİLEKÇESİNİ İŞLEME KOYUN

Cumhuriyet mahallesi Şehit Teğmen Şalcı sokaktan başlayarak Sebze Pazarına giden araç trafik yoğunluğuna dikkat çekerek gerekli düzenlemeler yapılması için İlçe Trafik Komisyonuna müracaat etti. Mahalle muhtarı Muzaffer Acar mahalle halkının talebini anlatan ve özellikle pazartesi günleri sebze pazarı yolunda ki trafik sıkıntısını gündeme getiren kendi çizdiği kroki ile Tosya Kaymakamlığı İlçe Trafik Komisyonuna dilekçe ile müracaatta bulundu. Muhtar Acar durumun acili yetini ve vahametini şu şekilde gündeme getirdi ‘’ Yoğun motorlu taşıt trafiğinin yer aldığı bu alanlarda, ÖNCE İNSAN diyebilmek için radikal kararlar almak. Radikal kararlar alabilmek için de kararlı bir irade ortaya koymak gerek. Mahallemizin bu güzergahında yaşanan Trafik çilesi araç sürücülerini olduğu kadar yayalarda çileden çıkarır bir duruma geldi. Özellikle ilçemizde sebze pazarının kurulduğu pazartesi günleri Vanlı Otel üst kısmında başlayıp sebze pazarına kadar giden Ortaokul sokak ile Şehit Teğmen Şalcı caddesinde yaşanan çift taraflı gidiş-geliş araç trafik yoğunluğu çoğu zaman karşılıklı iki araç karşı karşıya geldiği anda trafik kitleniyor. Bunun yanı sıra birde dar olan yol güzergahında sağlı-sollu araç park yapılında sürücüler çileden çıkarak yol verme tartışmasına giriyor. Muhtarlık olarak vatandaşlarımızın yoğun şikâyeti sonrası imza toplayarak Tosya Kaymakamlığı İlçe Trafik komisyonuna müracaat edip yolun Tek yönlü araç trafiğine uygun şekilde düzenlenmesini talep ettik. Fakat ne yazık ki ilçe trafik komisyonu hiçbir açıklama yapmadan mahalle halkının bu talebini reddetti. Yarın bir kaza olsa veya trafik stresinden kaynaklı sürücüler arasında üzücü bir olay yaşansa bunun sorumluluğunu kim alacak O dönem yaptığımız talebimiz kabul edilmedi fakat inşallah ilçe trafik komisyonu bugün bu sıkıntıyı tekrar dikkate alarak ilk toplantıda gündemine alır ve vatandaşın istediği şekilde yeniden Trafik düzenlemesi yapar’’dedi.

Editör: TE Bilisim