HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –Sıcak havalarla birlikte Kastamonu’nun Tosya ilçesinde kene ısırması vakaları da arttı. Son iki ayda Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığı kene vakası bağlı 80 kişi Tosya Devlet Hastanesi acil servisine müracaat etti.

Tosya ilçe merkezi ve köylerde yaz aylarında görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığı son 2 ay içinde artış gösterdi. Toplamda 80 kene vakasına bağlı vatandaş endişeli bir şekilde Tosya Devlet Hastanesi Acil servisine müracaat ederek tedavi edildi.

Ölüme Uykuda Yakalandılar Ölüme Uykuda Yakalandılar

İlçede arta kene vakaları sonrasında ilçe sağlık Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları uyararak ‘’ Kene ısırmasına bağlı olarak görülen KKKA hastalığının Nisan ve Ekim ayları arasında daha sık görüldüğünü ve özellikle Haziran-Temmuz ve ağustos ayında bu hastalık kaynaklı müracaatlar artıyor. Bilindiği gibi kene, bir şekilde vücuda yapıştığında birçok hastalığa bizleri maruz bırakabilir. Bu hastalıklarla özellikle kimler risk altındadır? Arazide, bağ ve bahçede çalışanlarda, peyzaj işiyle uğraşanlarda, inşaat işçilerinde, pikniğe giden vatandaşlarda görülebilir. Onun dışında hayvanların yoğun olarak beslendiği yerlerde bulunan çobanlar ve yakınlarında da görülebilir. Ormanlık alanlarda, normal yaşamın olmadığı arazi şartlarında daha sık görüyoruz" dediler

Editör: TE Bilisim