Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklığil’in önem verdiği projeler arasında yer alan yeni Tosya Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Galericiler Sitesi otogarın dükkanları ihale işlemlerinin tamamlanması için belediye meclisi kararı ile Belediye Encümenine yetki verildi.

 Şehirde önemli bir eksikliği giderecek olan yeni terminalin yakın zamanda yeni yerinde hizmet vermesi bekleniyor.

 Tosya’da önümüzdeki aylarda hizmete girmesi beklenen, yeni Tosya Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Galericiler Sitesi içerisinde yer alan taşınmazlar açık teklif usulüyle kiraya verilecek.

2024 YILINDA EN ÇOK KÖY EVİ YANGINI TOSYA'DA GERÇEKLEŞTİ 2024 YILINDA EN ÇOK KÖY EVİ YANGINI TOSYA'DA GERÇEKLEŞTİ

Tosya Belediyesi tarafından İskilip Kavşağı 300 metre altında inşa edilen yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Galericiler Sitesi Yaklaşık 1.140 m2 Betonarme Otobüs Terminali, 16 m2 Betonarme Nizamiye ve 1.720 m2 Betonarme Galericiler Sitesi inşa edildi. İlçenin ihtiyacını karşılayacak modern bir yapıya sahip olan yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Galericiler Sitesi, bünyesinde 8 adet bilet gişesi, restoran- 2 adet kafe, büfe, bay-bayan wc, abdesthane, duş ve mescitler, şoför dinlenme odaları, çocuk oyun alanları ve ilçede faaliyet gösteren tüm galericilerin toplanacağı12 dükkândan oluşan komplo tesis oldu.

Tosya halkı tarafından uzun yıllardır yıkılması istenen ve adeta kanayan yara haline gelen otogar, nihayet şehre yakışır bir görüntüye kavuşacak.

HER TÜRLÜ İHTİYACA CEVAP VERMESİ AMAÇLANDI

Otobüs terminallerinin akılda bıraktığı karışık, yorucu ve kasvetli havayı değiştirmek için geçirgen ve ferah bir yapı tasarlanmış, iki noktasından zemine basan ikonik çatı örtüsü ile kente gelen kullanıcıların akıllarında bir imaj yaratmak amaçlandı. Ayrıca çatı formu çeşitli projeksiyon gösterilerinde kullanılarak yapının kentsel bellekte bir yer edinmesi de sağlanmıştır. Kullanıcıların rahat bir şekilde yolculuk yapabilmesi adına peyzajla birlikte otobüs peronlarına kadar kesintisiz, net bir yolcu aksı belirlenmiştir.

 TOSYA’YA YAKIŞIR BİR OTOGAR OLACAK

Tosya’da yapımı tamamlanan yeni otogarın Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil , “Şehirlerarası Otobüs Terminali, son yıllarda şehrin adeta kanayan yarası haline gelmiş önemli bir sorundu. Malumunuz mevcut otogar ihtiyacı karşılayamaz hale gelmekle birlikte, görüntü olarak da Tosya’ya yakışmıyor. 40 yıl önce yapılan otogarın yenilenmesi seçim vaatlerimiz arasındaydı. Göreve gelir gelmez yer tespiti yaptık ve bu gün itibarı ile inşaatımızı tamamladık. Modern, ihtiyacı karşılayacak, Tosya’ya yakışır bir otogar yaptık. İşyerlerinin ihale süreci tamamlandıktan sonra yakın zamanda yeni otogarımızı ilçe halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim