Tosya Çeltik Komisyonundan Önemli Uyarı Geldi Tosya Çeltik Komisyonundan Önemli Uyarı Geldi

Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Ticaret ve Sanayi Odasının 29 Ekim tarihinde yapılan ve çok sayıda üyenin oy kullandığı Meslek grupları seçim sonuçları büyük sürprizlerle sonuçlanmıştı. Meslek gurubundan çıkması kesin gözüyle bakılan birçok aday üye seçmenlerin oyları seçilemeyerek büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Yaşanan bu gelişmeler Seçimleri öncesinde ve sonrasında yaşananlar ve yeni yönetim değişikliği tüm dikkatleri Tosya Ticaret ve Sanayi Odasının üzerine çevrilirken Odası seçimi uzun süre ilçe gündeminde ilk sırayı aldı.

Seçim sonrası hızlı bir şekilde yeni yönetimi ve meclisi oluşturan Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanını ve Meclis Başkanını seçti. Yapılan seçimler sonrasında Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına Mehmet Salih Tekeli getirilirken Meclis Başkanlığına ile Türkiye’nin 3.Kadın Meclis başkanı olan Mehpare Abacı seçildi.

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Tekeli www.tosyahaberleri.com haber sitemize yaptığı özel açıklamada ‘’Bizler genç ve dinamik bir yönetime ve Meclise sahibiz. Hedefimiz Tosya’yı Ticaret ve Ekonomik açıdan önemli çalışmalara imza atarak sanayicimize vatandaşımıza hizmet etmek’’dedi.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ TOSYA ORGANİZE SANAYİ

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Tekeli yönetim olarak ilk icraatlarının Organize Sanayinin genişletilmesi çalışmasına hız vermek olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti ‘’ Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 05.Ocak 2022 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanan Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Karasapaca köyü sınırları içinde yer 277 dönüm alan Orman sınırları dışına çıkartılarak Tosya Organize sanayi alanı içine dahil edildi. Ayrıca o tarihte yaklaşık 700 dönüm Karasapaca köyü sakinlerine ait alanın kamulaştırılarak Tosya Organize Sanayi alanı içine dahil edilmesine karar verildi. Bizler Tosya Ticaret ve Sanayi Odasının yeni yönetimi olarak sanayicimizin yanında olmayı ve onların sorunlarını kısa zamanda çözmeyi kendimize en önemli görev edindik. Organize sanayimizin genişlemesi yönünde elimiz değil gövdemizi koyarak hiçbir ayrım yapmadan kimlerle nereye gidilmesi gerekiyorsa zaman mefhumu gözetmeden bizler hazırız’’ dedi.

 DIŞARIDAN GELEN SANAYİCİYE YER YOK DEMEK BÜYÜK YANLIŞ

Son zamanlarda ilçemiz organize sanayisine yatırım ve işletme yönünden büyük talepler var. Fakat yer sıkıntısı ve bu sorunun çözülememesi Tosya’mız için ekonomik açıdan büyük kayıp. Yeni fabrikaların açılması hem ilçemize hem sanayicimize ve de aynı zamanda İş istihdamına önemli katkı sağlayacak. Şu an bizimle aynı coğrafi konumda olan Osmancık ilçesine Organize sanayi kurulması için çalışmalara başlandı. Eğer ki bizler kısa zamanda Tosya Organize sanayideki bu yer sorunun çözemezsek bizim yer yok diye gönderdiğimiz yatırımcılar Osmancık Sanayiye gidecek. O yüzden elimizi çabuk tutarak bir an önce bu sorunu çözmeliyiz’’ dedi.

İKİNCİ ÖNCELİĞİMİZ TOSYA’YA GÜMRÜK KAZANDIRMAK

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir diğer önceliğimiz İlçemize Gümrük Müdürlüğünü kazandırmak. Bunun için önümüzdeki günlerde Ankara’da ilgili bakanlıklara ve TOBB başkanlığında ilgili müdürlüklere hazırladığımız dosyaları vererek sunumda bulunup taleplerimizi ileteceğiz. Tosya ilçemize gümrük müdürlüğü kurulur ise sanayicimizin ihracat işlemleri sorunu zaman açısından daha hızlanacak ve ilçe ekonomisine pozitif katkılar sağlayacak. Bizler dosyamızı ve projemizi yetkililere iletelim zaman neyi gösterir bekleyelim ‘’dedi.

Editör: TE Bilisim