HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Aranan Şahıs Yakalandı! Aranan Şahıs Yakalandı!

KASTAMONU (İHA) – Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Tekeli, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımları ile gerçekleşen Türkgözü Gümrük Kapısı açılış töreni ’ne katıldı.

Açılışa ilişkin açıklama yapan Başkan Tekeli “Türkiye ile Gürcistan arasında bulunan ve yenileme çalışmaları tamamlanarak yeni yüzüyle hizmet vermeye başlayan Türkgözü Gümrük Kapısının açılış töreni’ne; Türkgözü Gümrük kapısı Danışma Kurulu Üyesi olarak katılım sağladık.

Fiili olarak 1995 yılında hizmet vermeye başlayan gümrük kapısında, daha iyi hizmet sunulması amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz (TOBB) tarafından 2021'de modernize çalışmaları başlatılmıştı. Gerçekleştirilen hizmetlerin hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum “dedi.

EN BÜYÜK HEDEFİM TOSYA ORGANİZE SANAYİ’YE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatında Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak Tosya Gümrük Müdürlüğünü kurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tosya Gümrük Müdürlüğü ilçemiz Organize sanayi bölgesine açıldığı takdirde Gümrük İdaresi olarak; Tosya’ ya ithalat, ihracat ve transit yoluyla gelen eşyalara ilişkin işlemleri yürüterek, diğer ilçelerimiz inde kara ve deniz yoluyla ithalat ve ihracat işlemleri yapılabilecek.

Yurtdışından gelen ve giden eşya ve taşıtların gümrük işlemleri ile ihtiyaç halinde Kastamonu Havalimanından yurda giriş ve yurtdışına çıkış yapan yolculara ilişkin işlemler, kaçak zannı ile yakalanıp gümrük idaresine teslim edilen eşyaların işlemleri yerine getirilebilecek. Tosya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ticaret Bakanlığına sunulmak üzere dosyamızı hazırladık. Tosya Belediyesi ve Başkanımız Volkan Kavaklıgil çalışmalarımızın her alanında desteğini sağlamış durumda. İnşallah Tosya Organize Sanayimize Gümrük Müdürlüğünün açılışını yapmak olacak’’dedi

Editör: TE Bilisim