HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Tosya Kaymakamı Suat Hatam başkanlığında, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, kamu kurum ve kuruluşları, müdürleri ve sivil toplum kuruluşları yetkililerinin katılımları ile kaymakamlık konferans salonunda Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Toplantıda Kaymakam Suat Hatam, deprem bölgesine yapılan ve önümüzdeki günlerde yardımlar konusunda bilgi alışverişinde bulundu. İlçe Kaymakamı Suat Hatam toplantı öncesi yaptığı konuşmada ‘’ Kahramanmaraş ili Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen deprem sonrasında ülkemiz Asrın felaketi ile karşı karşıya kaldı. Depremde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımızda yaralandı. Devletimiz depremin ilk saatlerinden itibaren sahada organize bir şekilde depremzede vatandaşlarımıza yardım etmiş çok sayda vatandaşımızı enkaz altından çıkarmıştır. İlçemiz depremin ilk dakikalarından itibaren deprem bölgesine gidecek arama kurtarma ve yardım ekipmanlarının koordine edilmesine yönelik kaymakamlığımız ve beledimiz tarafından organize bir şekilde çalışma yürütmüştür.

Bu kapsamda;

4 TIR İş Makinesi

Tosya'nın Köklü Mirası Öğrencilerle Buluştu Tosya'nın Köklü Mirası Öğrencilerle Buluştu

5 TIR Gıda Malzemesi

1 TIR Su

1 TIR Temizlik Malzemesi

1 TIR Giyim Malzemesi

2 TIR Tabut ve Kefen Malzemesi

4 TIR Yakacak Odun

15 Kamyon Yakacak Odun

1 Kamyon Yakacak Kömür

1 Kamyon Kürek ve El Arabası

1 Kamyon Battaniye

1 Kamyon Uyku Seti Malzemesi

7 Adet Konteyner

Toplamda Tosya ilçesinden Deprem bölgesine 13 TIR malzeme 19 Kamyon Odun ve Giyim malzemesi 7 Adet Konteyner gönderildi. Tosya halkı ve hayırsever iş adamlarımız depremin ilk saatlerinden bugüne kadar yardım konusunda büyük fedakarlıklar göstererek maddi ve manevi olarak her şeyi yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ben Tüm hemşerilerime göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde ilçe olarak yardımlarımız devam edecektir’’ dedi.

 Toplantıda önümüzdeki günlerde deprem bölgesine yapılacak yardımlar konusunda kamu kurum ve kuruluşları, müdürleri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile istişarelerde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim