HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Tosya'da Bağ Evinde Büyük Uyuşturucu Operasyonu Tosya'da Bağ Evinde Büyük Uyuşturucu Operasyonu

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Tosya ilçesi Orman köylerine verilen yangın söndürme tankerlerinin dağıtımı Tosya Orman İşletme Müdürlüğünde yapıldı.

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Tosya Orman İşletme Müdürü Nejat Timur Uyanık, ilçe protokol üyeleri ve Tosya Orman İşletme Müdürlüğü teknik kadrosu hazır bulundu. Programda tankerler muhtarlara teslim edildi. Kastamonu il genelinde orman köylerine bugüne kadar dağıtılan yangın söndürme tankeri sayısı 177 oldu. 2023 yılı içerisinde de 86 adet dağıtım yapılacağı açıklandı. Bu tankerlerin de dağıtılmasıyla birlikte toplam su tankeri sayısı 263 adede ulaşacak.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede: “Bugün Tosya ilçemiz köylerinde 23 olan su tanker sayısı Çepni, Dağardı, Suluca, Karaköy ve Ekincik köylerine verilmesi ile 28 köye çıktı. Bu tankerlerimiz hem orman yangınlarında hem de ev yangınlarında kullanılmakta olup, görevli itfaiye ve orman yangın ekipleri yangın sahasına ulaşana kadar ki ilk müdahaleyi, köylülerimiz dağıtılan su tankerlerini kullanarak yapmaktadırlar. Dolayısıyla çıkan orman ve köy yangınları ile mücadelenin daha etkin yapılmasına ve yangının yayılmasının önlenmesine katkıda bulunmaktadır. Bakanımızın temennisiyle ‘Rabbim Yangında kullanmayı nasip etmesin’ diyoruz” denildi.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU