ANALİZ HABER : Sedat Ağacıkoğlu

Tosya'nın siyasi atmosferi, yerel seçimlere doğru hızla ısınıyor. Tosya Belediye Başkanlığı için aday adayları arasındaki rekabet giderek artarken, ilçe halkı ve seçmeni de merak içinde:

Soru şu;

"Yeni başkan kim olacak?" bu soru arkasından tatbiki bazı sorunlarda ortaya çıkarıyor. Siyasetin kendi içindeki karmaşıklığı ve rekabetin dozunun artması ilçe siyasetini çirkinleştirir iken siyasiler de kendi kuyusunu kazıyor.

AK Parti adayları kendi içinde kendilerine zarar veriyor!

Gündemde en çok konuşulan parti ise AK Parti Tosya ilçe teşkilatı. Aynı partiden 9 aday adayının başkanlık yarışına girme isteği kafaları iyice karıştırmış durumda. Hadi demokratik bir hak olarak bu yarışa girdiler, ilçeye hizmet etmek en önemli hedefleri buna söylenecek tek bir sözümüz olmaz.

Fakat birbirinden kıymetli 9 adayın son günlerde aday olabilme konusunda birbirlerini kıymetsiz leştirme çabasına girmesine kimse anlam veremiyor. Sevdiğimiz saydığımız bu isimlerin daha dikkatli olması seçmenin en büyük isteği. AK Parti içinde bunlar yaşanır iken başkan ne yapıyor merak ettiniz mi?

Göstermelikte olsa toplantılar düzenliyor yapmayın etmeyin arkadaşlar moduna girerek adaylar içinde iç barışı sağlamaya çalışıyor. Kendince çözüm arayışlarına girerken iç sesi ise bırak ta seyret demeyi tercih ediyor. Seçimlere 4 ay kala bu soruna bir çözüm bularak adayını seçmenin karşısına güçlü bir şekilde hazırlamalı. Yoksa kaybeden sadece kendisi olmaz.

Siyasetin belirsizlikleri içinde, AK Parti'nin adayını tahmin etmek oldukça zor ama bazen de kolay. Asıl soru şu: Tosya için aday gösterilecek isim, sadece kendi gücünü mü temsil edecek veya mevcut başkandan siyasi intikam almak isteyenlerle mi yola çıkacak? Fısıltı gazetesi ikinci ihtimali gündeme getiriyor.

Mevcut Belediye Başkanı Özgüven patlaması mı yaşıyor!

MHP Tosya ilçe teşkilatı sessiz ve derinden hareket etmeye çalışıyor. Adayımız net Kararımız belli mesajı vererek mevcut başkanında yanında sapasağlam duruyorlar. Bazen sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda körler sağırlar birbirini ağırlar misali kendi iç siyasetine birliktelik mesajı veriyorlar. Parti içi siyaseti ve seçmen bu paylaşımları çok iyi takip ediyor ve paylaşımları eleştiriyor.

Mevcut başkan son 5 yılda yapılan hizmetleri haklı olarak ön plana çıkarırken ben bu projelere söz söylettirmem demeci ile acaba fazla bir özgüven mi yaşıyor. Olağanüstü bir durum olmaz ise tekrar adayım ve kesin kazanacağım demeçleri seçmen gözünde ne kadar samimi görünüyor.

Yiğidi öldür ama hakkını ver derler Volkan Başkan ilçeye hizmet etti buna sözümüz yok Yaptığı hizmetler ortada ama yapamadıkları ilçenin çok önemli sorunları da ortada. Verdiği sözler ve karşılığını bulmayan sözler başkanı yıprattı. Yaşananlara yaşandı oldu bitti demesi başkana zarar verdi.

Yeniden Refah Adayı seçime demir gibi hazırlanıyor!

İlçe siyasetinde yerel seçimlere en rahat hazırlanan parti Yeniden Refah Partisi. Ama bu rahatlık aman diyelim meclis üyeleri konusunda hatalara sebebiyet vermesin. Seçmen şu an Yeniden Refah partisini test ediyor. Açıklanan meclis üyelerini analiz ediyor. Rakip siyasiler hata etmelerini bekliyor. İnce eleyip sık dokumakta fayda var derim. Önceki seçimde yaşanan başarı Türkiye rekorunu getirirken İbrahim Başkan bunun karşılığını Genel merkez tarafından ilk aday gösterilen 50 belediye başkanı adayı olarak taçlandırdı. Şimdi gelelim seçmen tarafına İbrahim Demir yerel seçimde aynı başarıyı gösterebilecek mi? Görelim bakalım seçmen neyler?

CHP ve İYİ Parti sessizliği pek hayra alamet değil !

Son seçimde aldığı yüksek oy ile Tuğçe başkan çalışmasının karşılığını seçmenden aldı. Şimdi tek hedefi Tosya Belediye Başkanlığını yerel seçimlerde CHP ile birleştirmek. Bunun için ser verip sır vermiyorlar. Tuğçe başkanın aday olacağı iddiaları gündemde sıcaklığını korurken kendisi ben yokum fakat görev verilir ise de kaçmam diyerek Belediye Başkanlığına göz kırpıyor.

İYİ Parti ilçe Başkanı Mehmet Kaan Erdem ise en muamma ilçe başkanı. Bir bakıyorsun ben aday alabilirim mesajı veriyor sonra bir bakıyorsun Makine Mühendisi adayımız var diyor. Sonra da siz bakmayın bana İlçemizi Doktor bir belediye başkanı adayı ile seçmenin karşısına çıkacağız dercesine hazırlanıyor.

  Peki Tosya Seçmeni ne yapıyor? siyasiler siz hiç merkat ettiniz mi?

Tosya seçmeni, siyasi entrikalar arasında kaybolmadan, gelecek başkan adaylarından şehri daha mutlu ve yaşanabilir kılacak somut adımlar bekliyor. Siyasetin kirli suları seçmenin hiç umurunda değil.

Tosya seçmeni siyesilere şunu soruyor bu adaylar ne vaat ediyor? Hangi projeleri hayata geçireceklerini, nasıl bir vizyonla Tosya’yı geleceğe taşıyacaklarını biliyor muyuz? Siyasetin belirsizlikleri içinde, bunu tahmin etmek oldukça zor.

Tosya'da Eğlence Dolu 23 Nisan Kutlaması Tosya'da Eğlence Dolu 23 Nisan Kutlaması

Asıl soru şu: Tosya için aday gösterilecek isim, gerçekten ilçenin sorunlarına çözüm üretebilecek bir vizyona mı sahip olacak?

Tosya halkı, siyasi entrikalar arasında kaybolmadan, gelecek başkan adaylarından şehri daha mutlu ve yaşanabilir kılacak somut adımlar bekliyor.

Hani eskiler hep der ya Kedi buradaysa ciğer nerede? Ciğer buradaysa kedi nerede? sorusu misali son noktayı koyacak olan Tosya seçmeninin vuracağı mühür.

Yakında Tosya siyasetinde çok önemli ve sürpriz gelişmeler yaşanacak bunu bilin yeter bence.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU