HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde dün gerçekleştirilen Lavanta hasadına katılan AK Parti Tosya ilçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi ile MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı arasında gerçekleşen hararetli sohbet dikkatlerden kaçmadı.

Lavanta hasadı programına katılan her iki ilçe başkanı program öncesi bir araya gelerek sohbet etmeye başladılar. Sohbet esnasında Tosya Tapu İlçe müdürü her iki ilçe başkanının yanına gelerek Ankara’nın Nallıhan ilçesine tayinin çıktığını söyleyerek ilçe başkanlarına teşekkür etti.

Tapu müdürünün ilçe başkanlarının yanlarından ayrılmasından sonra bir vatandaş ilçe başkanlarına Tosya İlçe Tapu müdürlüğünde yaşanan işlem sıkıntını dile getirerek ‘’ Sayın başkanlarım Tosya tapu müdürlüğünün durumu içler acısı durumda. Tapuya bir işlem için müracaat ediyorsun 2 veya 3 ay sonrasına randevu veriyor. Yetkililere sorduğumuz zaman personel olmadığından işlemlere ancak yetişebildiklerini ellerinden geleni yaptıklarını söylüyorlar. Şimdi şahit olduğum duruma göre Tosya tapu müdürlüğüne personel gelmediği gibi giden müdürün tayini için yardı etmişsiniz. Şimdi bu durumda vatandaş ne yapacak. Sizler vatandaşın mağduriyetini gidermeniz gerekirken işleri daha sıkıntıya sokacak iş yapıyorsunuz’’ dedi.

Vatandaşın bu haklı serzenişi karşısında her iki ilçe başkanı ne yapılması gerektiği konusunda aralarında kısa süreli hararetli bir tartışma yaşandı. Bu duruma şahit olan İl Genel meclisi üyesi Şerafettin Çiçek yaşananlara sessiz kalarak her iki ilçe başkanın sakinleşmesini bekledi.

Sonuç olarak aylarda Tosya Tapu müdürlüğünde yaşanan personel sorununa bir çözüm bulunmadığı gibi Tapu Müdürü ilçeden ayrılarak tapu müdürlüğü adeta yalnızlığa mahkûm edildi.

Gazeteciler program sonrası olay yerinden ayrıldığı dakikalarda her iki ilçe başkanı Lavanta tarlasında Tapu sorununun çözümüne yönelik fikir alışverişine devam ediyordu.

TOSYA SEBZE PARARI KAVŞAĞINDA KAZA ANI TOSYA SEBZE PARARI KAVŞAĞINDA KAZA ANI

Editör: TE Bilisim