Haber: Sedat Ağacıkoğlu

31 Mart 2024’te yapılacak Yerel Seçimler öncesinde Tosya’da iktidar ve muhalefet partilerinde bir yandan seçim hazırlıkları için çalışmalar yürütülürken, diğer yandan gerilen siyasi atmosferin tansiyonunu düşürmek adına ‘’Güldüren Karikatürler ‘’hem siyasileri hem de seçmeni rahatlatıyor.

Seçim çalışmalarının en hareketli ve adayların en demokratik bir şekilde yarıştığı Ak Parti Tosya İlçe başkanlığına Belediye Başkanlığı için 9 Aday Adayı müracaat etti.

Resmi adaylık başvurularının tamamlanması ile birlikte adaylar kulis çalışmalarına hız verdi. Her ne kadar adaylar kendi içlerinde tatlı bir rekabete girse de diğer siyasi partiler tarafından aday çokluğu eleştiri konumuna getirildi.

AK Parti Tosya İlçe başkanı Hasan Mete Dikişçi parti içinde ve ilçe siyasetin de oynanan akıl oyunlarının önüne geçmek ve de partisinin üzerinde yoğunlaşan siyasi baskıyı kırmak adına toplantılar yaparak siyasi mücadeleye girdi.

İşte tam bu siyasetin gerginleştiği günlerde sosyal medyada nasıl derler trol veya viral denecek ‘’Güldüren Karikatürler’’ adı altında mizansen paylaşım servis edildi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI! İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI!

Karikatürde ‘’Bizim Hasan’’ polemiğine vurgu yapılarak siyasilerin ve seçmeni güldürecek vurgular ve kinayeli ifadeler karikatüre edildi.

Karikatürün kimler tarafından çizildiği veya servis edildiğini bilmeyiz ama şu bir gerçek ilçe siyasetimizin ve siyasetçilerimizin önümüzdeki yerel seçimlere ne kadar önem verdiği ve ne kadar kararlı olduğunu göz önüne koyarak seçmene farklı bir mesaj verilmeye çalışılıyor.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU