HABER: MUSTAFA AĞACIKOĞLU

Tosya Meslek Yüksekokulu'nda Çölyak Haftası Farkındalık Konferansı Düzenlendi

21 Mayıs 2024 tarihinde, 09-15 Mayıs "Çölyak Haftası" kapsamında Tosya Meslek Yüksekokulu'nda çölyak hastalığına farkındalık oluşturmak amacıyla yüksekokul öğrencilerine yönelik bir bilgilendirme konferansı düzenlendi. İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Aybike Arslaner'in verdiği konferansta, çölyak hastalığının ne olduğu, tanı, tedavi ve beslenme yöntemleri gibi konularda katılımcılar bilgilendirildi.

KURBANLIKLAR ELDE KALDI! KURBANLIKLAR ELDE KALDI!

Düzenlenen konferansa, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Karamanoğlu, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Orçun Çağlar Kurtuluş ve Öğr. Gör. Banu Sapmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Karakaş ve yüksekokul öğrencileri katıldı.

Konferans sırasında, çölyak hastalığının belirtileri, teşhis yöntemleri ve hastaların nasıl bir diyet uygulaması gerektiği detaylı bir şekilde anlatıldı. Diyetisyen Aybike Arslaner, çölyak hastalarının glütensiz beslenmenin önemine vurgu yaparak, öğrencilere doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmanın önemini belirtti.

Konferans sonunda katılımcılar, çölyak hastalığı hakkında merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular. Tosya Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen bu etkinlik, öğrencilere önemli bilgiler kazandırırken, toplumsal farkındalığın artmasına da katkıda bulundu.

Editör: MUSTAFA AĞACIKOĞLU