HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Yukarıkayı ve Aşağıkayı köyünde bahçe ve çeltik tarlalarında yaşanan yıllardır amansız bir kuraklığın pençesinde mücadele eden çiftçi sulama suyu sorunu “Kapalı sulama suyu” projesi ile ihale aşamasına geldi.

Muhtar Ersin Çoğalmış’dan aldığımız bilgiye göre proje bittiğinde her iki köyde bulunan toplam 3.800 dönüm büyüklüğündeki bir arazi sulama suyuna kavuşmuş olacak.

Yukarıkayı köyünün yukarısında bulunan eski bend mıntıkasında ana bent inşa edilerek köyün payına düşen su buradan borularla taşınacak. Ana bentten ile 200 metre güneyde kalan bir noktada su içinde gelebilecek her türlü toprak-taş, çamur, ağaç, ot, ölü hayvan veya diğer yabancı maddelerin boruları tıkamasına engel olması amacıyla çökme ve çökelti havuzu inşa edilecek.

29 Nisan tarihinde ihalesi yapıldıktan sonra 180 günde bitirilmesi planlanan proje ilk kazı çalışmasının ihale tarihinden sonra başlanacak.

Muhtar Ersin Çoğalmış bir yıldır bu proje için uğraş verdiklerini, nihayet yatırım programına alınarak hayata geçmeye başlayan kapalı sulama suyu projesi nedeniyle köy halkı olarak mutlu olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim