Haber: Sedat Ağacıkoğlu

HABERİMİZ SONRASI İL SAĞLIK MÜDÜRÜ APAR TOPAR HASTANEYE GELDİ HABERİMİZ SONRASI İL SAĞLIK MÜDÜRÜ APAR TOPAR HASTANEYE GELDİ

Tosya ilçeinde son 15 gündür havalarda ani değişiklikler ve kar yağışının olmaması yüzünden grip salgın hastalık ciddi oranda arttı. Özellikle Tosya ilçe l merkezinde bu salgın belirtisi Acil Servislere de yansıdı. Gece saatlerinde boğaz ağrısı, grip, geniz akıntısı, isal gibi şikayetlerden dolayı yüzlerde hastanın müracaat ettiği öğrenildi.

Bu hastalık çocuklarda da ciddi belirtiler gösteriyor. Uzmanlar bu konuda vatandaşları uyararak,  “Tosya'da grip vakalarında havaların da soğumasıyla birlikte belirgin bir artış yaşanıyor. Soğuk havaların kendini gösterdiği şu günlerde hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor. Özellikle yüksek riskli kronik hastalığı olan kişilerin ve hamilelerin hastalığa karşı grip aşısı yaptırmaları gerekiyor.

Grip, üst solunum yollarını etkileyen ve en sık görülen bulaşıcı hastalıklardan biridir. Grip belirtileri arasında halsizlik, baş ağrısı, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, ateş, kas ağrıları ve titreme belirtileri bir çok vatandaşı evlere hapsetti.

Tosya Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan yoğunluk nedeni ile acil servis doktorları hastaları aile hekimlerine gitmeleri yönünde tavsiyelrde bulunduğu iddia ediliyor.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU